IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hőmérséklet- és páratartalom mérő is szunnyad a HomePod miniben

A Bloomberg információi szerint a HomePod mini tartalmaz egy egyelőre aktiválatlan, rejtett érzékelőt, amely képes mérni a hőmérsékletet és a páratartalmat, ezzel behúzva helyből két új funkció lehetőségét, melyek a jövőbeli szoftverfrissítéssel érkezhetnek.

Mark Gurman jelentésében az alábbiak állnak:

A vállalat belső megbeszéléseket folytatott az érzékelő használatáról a helyiségek hőmérsékletének és páratartalmának meghatározásához, hogy a hálózathoz csatlakoztatott termosztátokat megfelelően állíthassák be az otthon különböző részein. A hardver azt is lehetővé teheti, hogy a ‌HomePod mini‌ automatikusan végrehajtson más műveleteket, például a ventilátor be- vagy kikapcsolását a hőmérséklettől függően. […] Az Apple általában évente egyszer, ősszel ad ki nagyobb HomePod szoftverfrissítéseket. Az egyelőre nem világos, hogy az Apple bekapcsolja-e a hőmérséklet-érzékelőt, és ha igen, mikor, de az érzékelő megléte a már eladott ‌HomePod mini‌kben azt sugallja, hogy ez csak idő kérdése. Az Apple szóvivője pedig nem kívánt nyilatkozni. Az alkatrész mérete 1,5 x 1,5 mm, és a „HomePod mini‌” műanyag házának alsó szélébe van ágyazva, a tápkábel közelében. Az érzékelő létezését az iFixit függetlenül megerősítette a Bloomberg megkeresése után.
Mark Gurma

A TechInsights szerint az érzékelőt a Texas Instruments gyártotta, “HDC2010 páratartalom és hőmérséklet digitális érzékelő” néven. A jelentés szerint a komponens elhelyezése azt sugallja, hogy a hangsúly a külső környezeten van, nem pedig belső diagnosztikai szerepet játszik az alkatrész, mely viszonylag messze helyezkedik el a készülék fő belső elemeitől.

Forrás: MacRumors

Nem ez az első eset, hogy az Apple nem aktívált komponenst helyez egy termékbe, majd később szoftveresen engedélyezi annak működését. Például a 2008-as iPod touch is rendelkezett helyből Bluetooth chippel, de a Bluetooth-kapcsolat támogatása csak a következő évben került engedélyezésre szoftveresen.

Ha az Apple úgy dönt, hogy engedélyezi az érzékelő működését a ‌HomePod mini‌ben, ez előkészítheti az utat egy integráltabb HomeKit stratégia számára a számára, amely az otthoni termosztátokat, fényforrásokat, zárakat, konnektorokat és egyéb eszközöket vezérelheti.

Forrás: Bloomberg

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó