IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új HomePodon dolgozhat az Apple

A mai jelentésben, amely a HomePod mini nem aktivált hőmérséklet- és páratartalom érzékelőjére összpontosított, a Bloomberges Mark Gurman röviden megemlítette, hogy az Apple új hangszórókat fejleszthet képernyővel és kamerával.

A jelentés azt sugallja, hogy az Apple fontolgatja egy az új, kijelzővel és kamerával rendelkező HomePod-modell ötletét, hogy versenybe szállhasson a Google Nest Hub Maxével, az Amazon Echo Show-jával és a Facebook Portaljával. De Gurman azt is hozzátette, hogy a bemutatás még kanyarban sincs, tehát nincs garancia arra, hogy az Apple valóban kiad vagy egyáltalán csak dolgozik egy ilyen terméken.

Forrás: 9to5Mac

A piacvezető Google Nest Hub Max például 10”-es érintőképernyővel van felszerelve, és hanggal is vezérelhető a Google Assistant segítségével. A Nest Hub Max lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hasznos információkat kaphassanak, például az időjárásról és naptárjukba beírt bejegyzésekről, videókat streameljenek és zenét játsszanak le a kapcsolódó hangszórórendszeren keresztül, videohívásokat kezdeményezzenek a beépített 6,5 megapixeles kamerával és persze intelligens otthoni kiegészítőiket is irányíthatják az otthoni hub segítségével.

A Nest Hub Max fényképalbumként és intelligens digitális képkereteként is funkcionál, ráadásul képes élőben mutatni a Nest kamerákból és a videós kapucsengőkből származó videó képeit is.

Az Apple kamerával felszerelt HomePodja, ha valaha is piacra kerül, feltehetően hasonló funkciókat kínál majd, mint például a FaceTime videohívások és HomeKit integráció.

A hónap elején az Apple bejelentette, hogy megszünteti a nagyobb méretű HomePod forgalmazását, és a hangsúlyt a HomePod minire helyezi át. Gurman elmondta, hogy az Apple még mindig kevéssé van jelen az intelligens otthon piacán, pedig ez óriási kiaknázatlan terület lehet a vállalat számára. De ehhez mondjuk először Siri hiányosságait kéne pótolni. A vállalat okos asszisztense a Google Assistanthoz és az Alexához képest gyerekcipőben jár. 

Hogy az új képernyőkkel és kamerákkal rendelkező HomePod-modellekből lesz-e valami, az persze teljesen a jövő zenéje…

Forrás: Bloomberg

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó