IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így készült a Galaxy Z Fold2

Néhány designer, akik a Samsung legújabb zászlóshajójának, a Galaxy Z Fold2-nek a gyártásán dolgoztak most bepillantást engedtek a készülék gyártásának kulisszái mögé három videó keretében.

Ahhoz, hogy maximalizálhassák a hasznos területet a fő kijelzőn eltávolították a notchot, 27%-kal csökkentették a kávák vastagságát az eredeti Galaxy Foldhoz képest. Az egész formavilágot pedig sokkal szögletesebbé tették.

Mivel a Galaxy Z Fold2 kijelzője nagyobb, mint a Foldé, a Szamsung eléggé azon az úton jár, hogy feszegesse a határokat a telefon-tablet méretügyi vonalon. Ezzel maximalizálva mindazt, amit a felhasználók profitálhatnak, főleg akkor, ha külsős fejlesztők is elkezdik erre a UI-ra optimalizálni. Ami egyben a következő fontos lépése is a hajtogathatós telefonok evolúciójának.

Ahhoz, hogy a felhasználók kényelmesen tudják használni összehajtva a telefont, megnövelték a külső kijelző méretét is úgy, hogy az egész készülék mérete viszont ugyanakkora maradjon.

Az idei felhozatalba egy teljesen új színt vezettek be, a Misztikus Bronzot, amivel az eleganciát szeretnék hangsúlyozni, a ködöléses technikával létrehozott felület még inkább kihangsúlyozza a rezes szín szépségét szaténos matt finishsel. Azért is húzták rá a színt a teljes új termékvonalra.

A Galaxy Z Fold2 egy olyan mechanizmust használ, amivel könnyen össze lehet csukni az eszközt és a Flex módot is jóval könnyebbé teszi, amit a Galaxy Z Flippel mutatott be a gyártó. A struktúrának két gerinc alakú része van középen egy laposabb résszel egybekötve.

A hajtási mechanizmust mágnesesség működteti, a Galaxy Z Fold2-t pedig úgy alakították ki, hogy még erősebben tartson, főleg akkor, ha ki van nyitva a telefon, hogy nehogy összecsukódjon.

A rejtett zsanérozást egyébként először a Galaxy Z Flipben alkalmazták, ahol igen pozitív visszajelzéseket kaptak a felhasználóktól. A zsanér maga egyébként 60 elemből áll és kis seprűs szerkezeteket építettek be, ami elzárja a hajtáskor keletkezett rést.

A seprűknek és az egész zsanér szerkezetnek kb. 200 000 oda-vissza hajtást kell kibírnia és még az után is meg kell őriznie rugalmasságát és tartását. Ennek megvalósítására 98 különböző ötlet érkezett, de sajnos a gyakorlatban egyik sem vált be.

A Samsung fejlesztő mérnökei a Galaxy Z Flip készítése után csomó feedbacket kaptak arra vonatkozóan, hogyan is működik az összehajtható készülékükbe helyezett kamera. Ezért a Fold2 esetén már új funkciókkal látták el a kamerákat, pl. Flex módban már lehet csoportos szelfiket készíteni és hosszú expozíciós idővel is lehet képeket lőni.

A Dual Preview Camera élmény szimultán veszi használatba a fő- és külső kijelzőt és a hátsó kamerát szelfik készítéséhez. Emellett a Fold2-t még felszerelték egy Bright Night szenzorral is, ami 1,65-ször nagyobb, annál, mint amit a Foldba szereltek, ezzel még jobb éjszakai felvételek készíthetők. Legyen szó akár fotókról vagy Pro Video Mode-os videók készítésére sötét fényviszonyok közt.

A Dual Preview funkciónak köszönhetően a felhasználók két külön videót nézhetnek a készülék két felén, ami főleg a videó chatelés terén lehet hasznos.

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó