IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kamu AirPodsnak nézték az amerikai vámosok a OnePlus füleseit

Az Egyesült Államok Vám- és Határvédelme hatalmas AirPods-fogással dicsekedett a Twitteren, ám a poszthoz csatolt képek tanúsága szerint valami egészen mást sikerült elkobozniuk.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Apple bankot robbantott a 2016-ban piacra dobott vezeték nélküli füleseivel, hiszen egy tavalyi kalkuláció szerint 175 milliárd dollárosra becsült értékével az AirPods brand önálló cégként az USA 32. legnagyobb vállalata lehetne. Nem csoda hát, hogy a korunk jellegzetes kiegészítőjévé váló kütyüt sokan próbálják másolni, az Aliexpress és a hasonszőrű oldalak például roskadoznak a hamisítványokról. A jelenség elharapódzását bizonyítandó az amerikai határőrség (US Customs and Border Protection – CBD) a New York-i JFK reptéren le is foglalt egy szállítmányra való  illegális koppintást, majd a sikeres akciót gyorsan világgá kürtölték:

„Az nem Alma!” – fűzték a nagy fogásról beszámoló Twitter-poszthoz, és hát a bejegyzéshez csatolt (borzalmas minőségű) képek alapján valóban nem igazi AirPods akadt a derék vámosok hálóján, hiszen a lefoglalt a dobozokon jól kibetűzhető a OnePlus Buds felirat. Már a mikroblogon is számtalan kommentelő próbál rámutatni, hogy a fotókon nem az Apple fülesei láthatók, ám a határvédelmi hatóság még egy hivatalos közleményben is köti az ebet a karóhoz.

Ebben azt írják, hogy a Nevadába szánt szállítmány Hong-Kongból érkezett, és összesen 2000 hamis „Apple AirPods Earbudot” tartalmazott, melyek valódi áruként 398.000 dolláros értéket képviselnének.

Ezeknek a hamis fülhallgatóknak az elkobzása közvetlenül tükrözi a CBP tisztjeinek mindennapos éberségét és elkötelezettségét a küldetés sikere mellett.

Troy Miller, a határvédelem New York-i műveleteiért felelős igazgatója

A humoros baki mögött persze állhatnak kevésbé vicces magyarázatok is. Az egyik, hogy a lefoglalt szállítmányban a OnePlus-ok mellett valóban ott volt 2000 AirPods is, csak nem sikerült a megfelelő fotókat csatolni a beszámolókhoz. De nagyobb fantáziával arra is gondolhatunk, hogy a határvédelem 2000 hamis OnePlus-fülest foglalt le, ám a kommunikációért felelős sajtós a fehér apróságokat látva automatikusan AirPods-ot írt a közleménybe. Bárhogy történt is, az esetből két következtetést mindenképp levonhatunk: a fehér OnePlus Buds dizájnja nem elég egyedi, a CBP-nél pedig biztosan van valaki, aki nem szentel elég figyelmet a dobozok feliratainak.

Frissítés: A OnePlus amerikai képviselete Twitteren reagált az esetre, a jelek szerint poénra véve a dolgot. A CBP bejegyzésére válaszolva csak annyit írtak, hogy “Hé, adjátok vissza őket!”, illetve közzétettek egy külön posztot is, amiben a megragadni-lefoglalni kifejezés felcserélhetőségével játszva hirdetik: ragadd meg a zenét!


Forrás: The Verge

Borítókép: Sound Guys

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó