IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így már mindjárt más a régebbi Magic Keyboard fekvése

Az Apple hamarosan előrendelhető, új 12,9”-es iPad Prója mégis csak kompatibilis lehet a 2020-as, 12,9”-es modell Magic Keyboard tokjával, de nem fog tökéletesen illeszkedni.

Az új 12,9”-es M1-es processzorral szerelt iPad Pro 0,5 mm-rel vastagabb, mint az előző generációs verzió, ami miatt félő, hogy nem lesz kompatibilis a régebbi Magic Keyboarddal. Ezért az Apple egy új verziót kínál a kiegészítőből, mely biztosan tökéletesen illeszkedik. Ennek ellenére az Apple szerint a meglévő 2020-as Magic Keyboardot továbbra is használhatod a 2021-es iPad Próval.

Az Apple támogatási dokumentumához (magyarul még nem került fel) frissen hozzáadott megjegyzés szerint az első generációs Magic Keyboard (modellszám: A1998) “funkcionálisan kompatibilis” lesz a frissített iPad Próval. Az új 12,9″-es eszköz kissé vastagabb méretei miatt azonban az Apple arra figyelmeztet, hogy lehetséges, hogy a Magic Keyboard csukott állapotban nem pontosan illeszkedik, különösen, ha képernyővédőt alkalmazol.

Az Apple most frissítette a dokumentumot a pontosítással (ugyanennek a dokumentumnak egy korábbi, múlt heti példánya nem tartalmazza a kompatibilitási információkat). A The Verge korábban arról számolt be, hogy az új 12,9″-es iPad Pro nem lesz kompatibilis a régebbi tokkal, de úgy tűnik, az Apple úgy döntött, hogy „azért mégis csak”.

Bár a régi Magic Keyboard továbbra is működni fog és kapható is lesz, úgy tűnik, hogy az Apple az új tok megvásárlása felé próbálja terelni a vásárlókat, amelyben feltehetően több hely van a vastagabb tablet befogadására. Tekintettel azonban arra, hogy a 12,9″-es iPad Próhoz készült Magic Keyboard kiegészítő 117 990 forintba kerül, valamint arra, hogy viszonylag rövid idő telt el az előző verzió megjelenése óta, tökre érthető, hogy az új modell tulajdonosai miért ráncolják igen csúnyán a homlokukat, ha már leszurkolnak 444 990 „kötőjel” 949 990 Ft-ot egy új, nagyobb iPad Próért.

A kavarodás persze csak a,12,9″-es iPad Pro tulajokat érinti. A 11 hüvelykes modell (amibe nem került új Mini LED kijelzőt, és a 2020-as Próval azonos méretekkel rendelkezik) továbbra is teljes mértékben kompatibilis a 2020-as verziójú Magic Keyboard billentyűzettel és tokkal.

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó