IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mégis lehet Lokátor támogatása az új Apple TV Remote-nak

Egy meglehetősen furcsa felfedezés látott napvilágot. A Siri úgy tűnik, úgy véli, hogy az Apple TV megújult, hivatalosan már nem Siri Remote névre hallgató távirányítőja valamilyen Lokátor integrációval fog rendelkezni. 

Ha az iOS 14.5 rendszerben megkérjük Sirit, hogy keresse meg a Siri Remote-ot vagy Keresse meg az Apple TV Remote-ot, akkor azt válaszolja, hogy nem talál semmilyen, az iCloud-fiókhoz társított Siri Remote-ot.

Érdekes azonban az a tény, hogy egyáltalán megpróbálja végrehajtani a kérést. Más, nem támogatott eszközök (például Apple Pencil) esetében a keresés egy másik hibás választ eredményez, amely szerint az ilyen típusú tartozék nem használható a Find My funkcióval. Miért hiszi tehát Siri, hogy az Apple TV távirányítója képes rá?

Forrás: MacRumors

Amikor az új, Apple TV Remote-ot, a Siri Remote tovább fejlesztett verzióját bemutatták az Apple e havi rendezvényén, az egyik figyelemre méltó hiányosság az volt, hogy úgy tálalták az egészet, a felhasználóknak bármilyen “csipogó” segíthet megtalálni a távirányítót, ha az elveszik a kanapén. Ergo, pakolhatsz még rá egy AirTaget is, hogy megtaláld.

Az eseményt megelőzően sokan azt várták, hogy az új távirányító integrálásra kerül a Lokátor funkcióval, talán egy U1 chip beágyazásával, hogy ugyanazt a funkciót kínálja, mint egy AirTag. Valójában a Bloomberg is ezt állította egy tavalyi jelentésében az akkor még csak pletykált távirányítóról.

Az Apple azonban semmi ilyesmit nem jelentett be, és az új Apple TV Remote technikai specifikációinál, az Apple Store-ban található oldalán sem utal semmi ilyen funkcióra.

Forrás: 9to5Mac

Egy kiegészítő különböző szintű Lokátor integrációval rendelkezhet. Az AirPods például elérhető a Lokátorban, hogy a felhasználó megcsipogathassa, ha a közelben elveszik (és nincs a tokban), de nem kommunikál a Find My hálózattal, mint egy AirTag. Hasonlóképpen, a Lokátorban fellelhető tartozékok nem igényelnek U1 chipet – a hamarosan megjelenő, harmadik féltől származó Lokátor-kompatibilis elemek egyike sem tartalmaz Ultra-Wide Band egységet.

Ha az Apple TV Remote támogatná a Lokátor használatát, akkor arra számítanánk, hogy valószínűleg az AirPodshoz hasonlóan működne, és lehetővé tenné a felhasználó számára, hogy az elveszett távirányító hangot adjon ki, hogy a szobában megtalálhassa.

Az Apple TV Remote Lokátor támogatásának elismerése újdonságnak tűnik. Míg az iOS 14.5-ön számos nyelven működik a fent említett kérdés, addig a Siri nem érti ugyanazt a kérést, amikor egy iOS 14.4-et futtató készüléken kérdezzük.

Lehetséges, hogy az Apple meglepetést tartogat számunkra, vagy – ami valószínűbb – a Siri leleplezett egy fejlesztés alatt álló funkciót, amely végül nem került be a “csomagba”.

Forrás: Reddit

A végére pedig itt egy kis összefoglaló új Apple TV Remote-ról. A távirányító tartós alumínium kivitelű, új bekapcsoló és némító gombokkal rendelkezik, és dedikált Siri gomb pedig lecsúszott az oldalára. A legfontosabb, hogy az előző Siri Remote előszeretettel repedő üveg trackpadjét egy új, kör alakú clickpad váltja fel, amely fizikai D-Pad gombokkal rendelkezik. A clickpad érintésérzékeny, így a felhasználók kihasználhatják a tvOS swipe gesztusait a gyors navigációhoz.

Az előrendelés ma délután indul, a 32 GB-os verziót itthon 71 990 Ft-ért, nagyobb testvérét, a 64 GB-os Apple TV-t 79 990 Ft-ért vásárolhatod meg, hogy aztán május második felében már meg is érkezhessen otthonodba a UPS-szel.

Forrás: MacRumors

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó