IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Érkezik a Netflix játékszolgáltatása az App Store-ba

Egy jelentés szerint a Netflix tervei szerint a játékok iOS-en való megjelenése az App Store-ban fog végbemenni, és nem a videó streaming szolgáltatás alkalmazásán keresztül lesz elérhető, ahogyan azt Androidon kínálják majd.

A Netflix hivatalosan november 3-án indította el játék-előfizetéseit, amelyek a videókínálat előfizetőinek hozzáférést biztosítanak az Androidon elérhető játékválasztékhoz. Bár hónapok kérdése lehet, hogy ugyanez a kínálat átkerüljön iOS-re is, szinte biztos, hogy a Netflix az Apple App Store szabályai miatt nem tudja majd ugyanilyen módon biztosítani a funkciót.

Mark Gurman a Bloomberg legújabb Power On hírlevelében azt írja, hogy a Netflix a kezdeményezés keretében minden játékát az App Store-on keresztül fogja kiadni. Bár a játékok ezután a fő Netflix-alkalmazáson belül is elindíthatók lesznek, az alkalmazáson belül nem lesz lehetőség a letöltésre és a játékra.

Az Apple App Store szabályai megakadályozzák, hogy az alkalmazások harmadik fél alkalmazásboltjává váljanak, amivé a Netflix alkalmazás gyakorlatilag válhatna, ha a játékletöltéseket magához az alkalmazáshoz adná. Bár a szolgáltatás meglévő androidos verziója így működik, úgy gondolják, hogy a Netflix fő applikációja a közeljövőben lehetővé teszi a játékletöltéseket azon a platformon.

Gurman úgy véli, hogy a módszer az iOS számára megoldást jelent, de nem az, amely a Netflix játékszolgáltatását a legjobb helyzetbe hozza, mivel a fogyasztók inkább az all-in-one szolgáltatásokat részesítik előnyben. A korlátozás kijátszásához a Netflixnek a felhőbe kellene költöznie, valamint az Apple-nek vagy meg kellene változtatnia a szabályait, vagy felmentést kellene adnia a Netflixnek.

A viszonylag kicsi és kezdettől fogva csak néhány címet kínáló Netflix játékokkal kapcsolatos ambíciói még eltartanak egy ideig, mire olyan méretűvé nőnek, hogy az Apple Arcade, az Apple all-you-can-eat játékszolgáltatása, amely több száz játékletöltést kínál előfizetőinek, vetekedni tudjon az Apple Arcade-del.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó