IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ilyen lehet az idei, hatodik szériás Apple Watch

Előbb vagy utóbb – reméljük előbb –, most már tényleg megérkezik az Apple Watch következő szériája. Nézzük, mikre számíthatunk, ha szeretnénk megvásárolni az idei verziót.

Kezdjük is a legfontosabbal, a „de mikooorral”? Bloomberg elemzők vs. Jon Prosser. Az egyik fél szerint egyészen a Special Eventig várnunk kell, ami akrár októberre is átcsúszhat, a másik fél szerint viszont a szeptember 7-i héten (aka. jövő hét) bármikor, csak egy sajtóközlemény keretében érkezhet egy silent update. Nem tudom melyik a rosszabb…

Az egészet @L0vetodream még megfejelte azzal, hogy mégsem lesz óra ebben a hónapban, szóval lehet érdemesebb a Bloombergesek szavára adni, mint Prosserére?

Az Apple egész híres arról, hogy össze-vissza váltogatja az Apple Watchok készítése során felhasznált anyagokat és technológiákat. A Series 3-mal bemutatott kerámia borítást helyből dobták a következő évben, majd a Series 5-ben megint visszatért, a titánnal egyetemben.

Forrás: AppleInsider

Na, most a hatodik szériára már várhatóan lesz alumínium, rozsdamentes acél, titán és kerámia bevonatos óra is. Arról is szó volt már, hogy idén jöhet a low-budget műanyag borítású verzió is, ami főleg az újonnan belépő felhasználók számára lehet vonzó, illetve azok számára, akik pl. hármas szériás órájukat cserélnék.

További technikai változás lehet, hogy az OLED kijelzőt microLED válthatja, ezzel csökkentve a fogyasztást és növelve az aksi élettartamát, ami pedig mondjuk a sleep tracking funkciónál erősen szükséges. Pláne, hogy nagyon az a hír járja, hogy az akkumulátorok nem hogy nagyobbak, inkább kisebbek lehetnek az Apple Watch Series 6-ban.

A soron következő Apple Watch már LCP, azaz Liquid Crystal Polymer technológiás alaplappal érkezhet, ennek jótékony hatása van a vezetéknélküli kapcsolatokra, vízállóságra és a Digitális Korona működésére is.

Forrás: AppleInsider

Funkciók tekintetében már korábban hoztunk egy összefoglalót a watchOS 7 bétájában felbukkanó új opciókról, melyeket már nemcsak fejlesztők tesztelhetnek idén.

Az árral kapcsolatban pedig ugyanarra a 399 dolláros kezdőárra kell számítanunk, mint amit tavaly az Apple Watch Series 5-ért kellett kiköhögnünk.

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó