IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ilyen lehetne az iPod Max

Az eredeti iPod 2021-ben ünnepli 20. születésnapját. Jelenleg az Apple csak a hetedik generációs touch modellt árulja. De mivel a vállalat bevezeti az Apple Music Losslesst, egy ilyen fókuszú iPod remek módja lehet az évforduló megünneplésének.

Fontos megjegyezni, hogy nincsenek megbízható pletykák, sőt, még iOS-kódok sem, amelyek arra utalnának, hogy az Apple valójában egy megújult iPodra készül, különösen az iPod Classic dizájnjának új megközelítésére. A 9to5Mac viszont eljátszott a gondolattal, milyen lehetne az iPod Max.

Forrás: 9to5Mac

Amikor az Apple bevezette az Apple Music Losslesst, nem volt várható, hogy bármelyik AirPods képes lesz ilyen minőségben streamelni, egy nagyon egyszerű okból: minden AirPods Bluetooth-t használ, és ez a technológia maximum 320kb/s mp3-at tud streamelni.

Az Apple például 256 kb/s-os AAC-t használ. Mivel a vállalat nem vezetett be új kodeket, mint például a Sony LDAC-ja, amely 990 kb/s felett streamel, az Apple felhasználók egyetlen reménye az volt, hogy az AirPods Max képes lesz Lossless minőséget elérni vezetékes állapotban.

Forrás: 9to5Mac

Ahogy a vállalat ezt a kiskaput is bezárta és egy támogatási dokumentumban kijelentette, az AirPods Maxszal még vezetékes állapotban sem lehet Lossless minőséget streamelni, mivel Lightning portot használ:

Az AirPods Maxról az Apple megerősíti, hogy Bluetooth-on keresztül nem streamel veszteségmentes és Hi-Res Lossless minőséget, de a Lightning-3,5 mm-es audiokábellel ez a fejhallgató “kivételes hangminőséget biztosít, azonban a kábelben lévő analóg-digitális átalakítás miatt a lejátszás nem lesz teljesen veszteségmentes”.

Az AirPods Max 2 esetében az Apple-nek csak egy 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozót kellene hozzáadnia. Ezzel lehetővé válna a Lossless minőségű, 24 bites, 48 kHz-es streamelés. Kész.

Forrás: 9to5Mac

Az Apple bevezethetne egy továbbfejlesztett AirPlay-élményt, így még a második generációs AirPods Max Bluetooth-on keresztül csatlakoztatott AirPlay 3 is közelebb hozhatná a Lossless élményt egy új over the air codec segítségével, vagy akár a fejhallgató és az iPod Max közötti Wi-Fi-kapcsolattal, például.

Az iPod Max lehet az, amit az audiofil felhasználók igazán várnak egy Apple-terméktől. Az iPod Classic dizájnjának inspirációjával ez a termék egy iOS-változatot futtatna, és az Apple Music, a Podcasts, a hangoskönyvek és az Apple News audio szolgáltatásaira összpontosítana. A Fájlok alkalmazással például a saját HQ dalokat vagy hangfájlokat hozhatnánk be anélkül, hogy azokat a Zene alkalmazáshoz adnánk hozzá. Íme a funkciói:

  • 3 hüvelykes Retina kijelző: a felhasználóknak így nem okozna gondot a szabadban való használat az 1000 nits fényerejű kijelzőnek köszönhetően.
  • Apple S6 processzor W3 chippel: az Apple Watch Series 6-ban lévő azonos chipekkel az iPod Max gond nélkül képes lenne kezelni a Bluetooth képességeket és zökkenőmentesen feldolgozni a Lossless dalokat.
  • AirPlay 3 + Bluetooth: Az iPod Max felkészült az Apple legújabb AirPlay technológiájával. A stabilabb kapcsolatnak köszönhetően az AirPlay 3 a Losslesshez hasonló hangminőséget biztosít a levegőben.
  • Párosítás iPhone-nal: Csak tartsd közelebb az iPod Maxot az iPhone-odhoz, hogy gyorsan bejelentkezz az összes Apple-előfizetésedbe, és párosítsd az összes AirPods- és Beats-fejhallgatóval.
  • 512 GB tárhely: Felejtsd el az 1000 dalt a zsebedben. Az iPod Max akár 100 000 High-Quality vagy 50 000 Lossless dalt is képes tárolni, a Wi-Fi integrációval pedig mindig streamelheted kedvenc előadóidat.
Forrás: 9to5Mac

A felhasználók kihasználhatják az iPod kattintókerekét, hogy élvezhessék a dalok kattintásának nosztalgikus érzését. Az Apple Music ezzel a termékkel is mindent tartalmazna, amit szeretsz, az élő dalszövegektől kezdve az Apple Music Radióig. Szeretnél egy dalt hozzáadni vagy új lejátszási listát létrehozni? Csak kérd meg Sirit!

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Érkeznek az Apple Far Out eseményének legnagyobb bejelentései

Anikó