IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ilyen lehetne az iPod Max

Az eredeti iPod 2021-ben ünnepli 20. születésnapját. Jelenleg az Apple csak a hetedik generációs touch modellt árulja. De mivel a vállalat bevezeti az Apple Music Losslesst, egy ilyen fókuszú iPod remek módja lehet az évforduló megünneplésének.

Fontos megjegyezni, hogy nincsenek megbízható pletykák, sőt, még iOS-kódok sem, amelyek arra utalnának, hogy az Apple valójában egy megújult iPodra készül, különösen az iPod Classic dizájnjának új megközelítésére. A 9to5Mac viszont eljátszott a gondolattal, milyen lehetne az iPod Max.

Forrás: 9to5Mac

Amikor az Apple bevezette az Apple Music Losslesst, nem volt várható, hogy bármelyik AirPods képes lesz ilyen minőségben streamelni, egy nagyon egyszerű okból: minden AirPods Bluetooth-t használ, és ez a technológia maximum 320kb/s mp3-at tud streamelni.

Az Apple például 256 kb/s-os AAC-t használ. Mivel a vállalat nem vezetett be új kodeket, mint például a Sony LDAC-ja, amely 990 kb/s felett streamel, az Apple felhasználók egyetlen reménye az volt, hogy az AirPods Max képes lesz Lossless minőséget elérni vezetékes állapotban.

Forrás: 9to5Mac

Ahogy a vállalat ezt a kiskaput is bezárta és egy támogatási dokumentumban kijelentette, az AirPods Maxszal még vezetékes állapotban sem lehet Lossless minőséget streamelni, mivel Lightning portot használ:

Az AirPods Maxról az Apple megerősíti, hogy Bluetooth-on keresztül nem streamel veszteségmentes és Hi-Res Lossless minőséget, de a Lightning-3,5 mm-es audiokábellel ez a fejhallgató “kivételes hangminőséget biztosít, azonban a kábelben lévő analóg-digitális átalakítás miatt a lejátszás nem lesz teljesen veszteségmentes”.

Az AirPods Max 2 esetében az Apple-nek csak egy 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozót kellene hozzáadnia. Ezzel lehetővé válna a Lossless minőségű, 24 bites, 48 kHz-es streamelés. Kész.

Forrás: 9to5Mac

Az Apple bevezethetne egy továbbfejlesztett AirPlay-élményt, így még a második generációs AirPods Max Bluetooth-on keresztül csatlakoztatott AirPlay 3 is közelebb hozhatná a Lossless élményt egy új over the air codec segítségével, vagy akár a fejhallgató és az iPod Max közötti Wi-Fi-kapcsolattal, például.

Az iPod Max lehet az, amit az audiofil felhasználók igazán várnak egy Apple-terméktől. Az iPod Classic dizájnjának inspirációjával ez a termék egy iOS-változatot futtatna, és az Apple Music, a Podcasts, a hangoskönyvek és az Apple News audio szolgáltatásaira összpontosítana. A Fájlok alkalmazással például a saját HQ dalokat vagy hangfájlokat hozhatnánk be anélkül, hogy azokat a Zene alkalmazáshoz adnánk hozzá. Íme a funkciói:

  • 3 hüvelykes Retina kijelző: a felhasználóknak így nem okozna gondot a szabadban való használat az 1000 nits fényerejű kijelzőnek köszönhetően.
  • Apple S6 processzor W3 chippel: az Apple Watch Series 6-ban lévő azonos chipekkel az iPod Max gond nélkül képes lenne kezelni a Bluetooth képességeket és zökkenőmentesen feldolgozni a Lossless dalokat.
  • AirPlay 3 + Bluetooth: Az iPod Max felkészült az Apple legújabb AirPlay technológiájával. A stabilabb kapcsolatnak köszönhetően az AirPlay 3 a Losslesshez hasonló hangminőséget biztosít a levegőben.
  • Párosítás iPhone-nal: Csak tartsd közelebb az iPod Maxot az iPhone-odhoz, hogy gyorsan bejelentkezz az összes Apple-előfizetésedbe, és párosítsd az összes AirPods- és Beats-fejhallgatóval.
  • 512 GB tárhely: Felejtsd el az 1000 dalt a zsebedben. Az iPod Max akár 100 000 High-Quality vagy 50 000 Lossless dalt is képes tárolni, a Wi-Fi integrációval pedig mindig streamelheted kedvenc előadóidat.
Forrás: 9to5Mac

A felhasználók kihasználhatják az iPod kattintókerekét, hogy élvezhessék a dalok kattintásának nosztalgikus érzését. Az Apple Music ezzel a termékkel is mindent tartalmazna, amit szeretsz, az élő dalszövegektől kezdve az Apple Music Radióig. Szeretnél egy dalt hozzáadni vagy új lejátszási listát létrehozni? Csak kérd meg Sirit!

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó