IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple bemutatta a 10. generációs iPadet

Nagyméretű 10,9 hüvelykes Liquid Retina kijelző, nagy teljesítményű A14 Bionic chip, fejlettebb kamerák, gyors vezeték nélküli kapcsolat, USB-C csatlakozó, új Magic Keyboard Folio támogatás, és még sok minden más.

Az Apple ma bemutatta az új iPadet, amely már kávanélküli kialakítású, nagyméretű, 10,9 hüvelykes Liquid Retina kijelzővel rendelkezik. Az új iPadet az A14 Bionic chip hajtja, amely még gyorsabb teljesítményt és hihetetlen energiahatékonyságot biztosít az bonyolultabb feladatokhoz is, miközben egész nap bírja a gyűrődést.

Forrás: Apple

Az új Liquid Retina kijelző gyönyörű vizuális élményt nyújt 2360×1640 pixeles felbontással, közel 4 millió pixellel, 500 nites fényerővel és True Tone technológiával. A Touch ID az iPad felső gombjára költözik, így zökkenőmentes a feloldás, az alkalmazásokba való bejelentkezés vagy az Apple Pay használata.

A nagy teljesítményű A14 Bionic chip érkezik az iPadbe, amely az előző generációhoz képest 20 százalékos CPU-növekedést és 10 százalékos grafikai javulást biztosít. Ezzel az új iPad akár háromszor gyorsabb, mint az iPad (7. generáció)- A fejlett gépi tanulási funkciókat az A14 Bionic 16 magos Neural Engine hajtja – amely az A13-as magok számának kétszeresét kínálja -, ami akár 80 százalékkal növeli a gépi tanulási képességeket. Az A14 Bionic olyan mindennapi feladatokhoz, mint az iskolai projekt, a nagy felbontású videók szerkesztése vagy a grafikai igényes játékok, figyelemre méltó teljesítményt és hatékonyságot nyújt.

A frissített kamerák közé tartozik egy 12 megapixeles Ultra Wide előlapi kamera, amely az iPad hosszanti oldalán helyezkedik el a még jobb videohívási élményért, valamint egy frissített 12 megapixeles hátlapi kamera, mely szép élénk fotókat és 4K videókat készít. 

A kettős mikrofonok úgy lettek kialakítva, hogy a kamerákkal együtt működjenek, a hangot a használt kameráról rögzítik, és minimalizálják a zavaró háttérzajt. Az új, tájképi sztereó hangszórók az iPad nagyobb kijelzőjével kombinálva nagyszerű videónézési élményt nyújtanak.

Az USB-C port a kiegészítők széles skáláját támogatja, a Wi-Fi 6 még gyorsabb kapcsolódást biztosít, a cellularos modellek pedig szupergyors 5G-képességgel rendelkeznek. 

Forrás: Apple

A kifejezetten az új iPadhez tervezett, vadonatúj Magic Keyboard Folio hihetetlen gépelési élményt, bárhová felcsattintható trackpadet és sokoldalú, kétrészes kialakítást kínál. Az iPadOS 16 és az Apple Pencil (1. generációs) támogatásával az iPad még több lehetőséget kínál a felhasználóknak a kreativitásra és a produktivitásra. 

Az új iPad négy gyönyörű kivitelben – kék, rózsaszín, sárga és ezüst – kínálja a teljes képernyős dizájnt. A lenyűgöző 10,9 hüvelykes Liquid Retina kijelző a szélekig ér, így a felhasználóknak még nagyobb képernyőfelület áll rendelkezésükre az alkalmazásokhoz, játékokhoz és az iPaden való szórakozáshoz – mindezt majdnem ugyanolyan méretben, mint az előző generációnál. 

Az új iPad modelleket úgy tervezték, hogy minimalizálják a környezetre gyakorolt hatásukat, és – az iPad esetében először – 100 százalékban újrahasznosított aranyat alkalmaztak több nyomtatott áramköri lap bevonatának képzése során. Az új iPad az első olyan táblagép is, amelyben újrahasznosított réz található, a fő logikai lap fóliájában 100 százalékban újrahasznosított a réz. Újrahasznosított alumíniumot, ónt és ritkaföldfémeket is tartalmaz. Minden iPad modell megfelel az Apple magas energiahatékonysági szabványainak, és higany-, BFR-, PVC- és berilliummentes. Az újratervezett csomagolás kiküszöböli a külső műanyag fóliát, és a csomagolás 97 százaléka rostalapú, amivel az Apple közelebb került ahhoz a céljához, hogy 2025-re teljesen kivonja a műanyagot a csomagolásból. 

Az új iPad Wi-Fi modellek induló ára 259 990 Ft, a Wi-Fi + Cellular modellek pedig 349 990 Ft-ról indulnak. Az új iPad 64 GB-os és 256 GB-os konfigurációban, kék, rózsaszín, sárga és ezüst színben kapható. 

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó