IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

iPhone 12 Pro és Pro Max – fine dining a legjavából

Fogj egy iPhone 12-t, növeld meg a kijelző méretét, alakítsd át kicsit a színeket és anyagokat, pakolj rá profibb kamerarendszert, egy LiDAR szkennert és már kész is az iPhone 12 Pro és Pro Max. Fine dining a legjavából!

Egy fine dining vacsora során a fogások nemcsak küllemükben szemet gyönyörködtetők, és már-már képzőművészeti alkotások, hanem ízeikben, zamatukban is egy tudatosan kialakított menüsor részei. Minden apró részletnek megvan a funkciója, a legutolsó morzsa is illeszkedik arra az ívre, amit a séf kitalált. Definiálja a fine dinig fogalmát Iklodi Dóra a Wander Food Wonder blogon.

Ennél jobb metaforát keresve sem találhattam volna az iPhone 12-es szériájára. Az idei Pro verzió pedig csak a hab a tortán, a cseresznye a banánturmix tetején, a kicsi pötty az i-re, a ropogós elem a tányér szélén.

Kis túlzással azt mondhatnám, hogy Zsolt korábbi, a 12-ről és 12 miniről szóló cikkében minden benne van, ami most lényeges specifikáció szinten. És nem is hazudnék nagyot. Pro és nem-Pro modellek még sosem álltak ennyire közel egymáshoz. Persze azért a „Prósághoz” még kell néhány adalékelem, ami aztán az 500 000 Ft-os csúcs felé repíthet az árazást.

Induljunk is el kívülről. Az iPhone 12 Pro és Pro Max négy különböző színben érhető el, Grafit, Ezüst, Arany és Óceán kék árnyalatokban. Ugyanaz a Ceramic Shield technológiával erősített üveg borítja őket, mint a kisebb testvéreket, azonban itt már rozsdamentes acélból készült a szép szögletes keret.

Ez egy hatalmas ugrás az iPhone számára, amely a legjobb 5G-élményt hozza a piacon, és a legfejlettebb technológiákat nyújtja azoknak a felhasználóknak, akik az abszolút legjobbat szeretnék. Az iPhone minden generációja megváltoztatta azt, amit elvárunk egy okostelefontól, és most az 5G-vel az iPhone 12 Pro valóban új generációs teljesítményt nyújt. A hardver és a szoftver szoros integrációja hihetetlen computional photography funkciókat tesz lehetővé, mint például az Éjszakai mód kibővítése több kamerára, és elhozza a HDR videó támogatását a Dolby Vision segítségével. A korszerű LiDAR szkenner pedig azt jelenti, hogy a felhasználók soha nem tapasztalt módon élhetik át az AR-élményt. […] Greg Joswiak, az Apple globális marketingért felelős alelnöke.

Új dizájn és innovatív megjelenítési technológiák

A prémium anyagokkal megtervezett iPhone 12 Pro modellek egy új, kifinomult, lapos kivitelű formavilággal büszkélkedhetnek, mely áll egy gyönyörű sebészeti minőségű rozsdamentes acél keretből és precíziósan készített matt üveg hátlapból, valamint újonnan bemutatott Ceramic Shield technológiás elülső burkolatból.
A Ceramic Shield elvileg minden okostelefonban használt üvegnél keményebb, azaz drámai módon javítja a tartósságot és négyszeresére növeli az ellenállóságot.

A 6,1 hüvelykes iPhone 12 Pro és a 6,7 hüvelykes iPhone 12 Pro Max lenyűgözően vékony kávákkal, megszokott méretben érkezik Super Retina XDR kijelzővel. A Pro Max ráadásul az eddigi legnagyobb kijelzőt kínálja az iPhone-okban, és a legmagasabb, közel 3,5 millió pixeles felbontást nyújtja a figyelemre méltó, valósághű megtekintési élmény érdekében. Ezek az OLED kijelzők hívják életre a HDR videotartalmakat, a csúszkát feltolva elérve az 1200 nites fényerőt is.

Sokoldalú Pro kamerarendszer

A világ legjobb profi kamerája még sokoldalúbb eszköz lett az összes fotó- és videokedvelő számára az iPhone 12-esekben dolgozó A14 Bionic chippel. Az új képjelfeldolgozóval (ISP) együtt az A14 Bionic megnöveli a képminőséget, és lehetővé teszi a computational photography teljesítményében elért ugrást.

Az iPhone 12 Pro modellek tartalmazzák az idén később elérhetővé váló új Apple ProRAW 5 formátumot is, amely ötvözi az Apple multiframe képfeldolgozását és a computational photography-t a RAW formátum sokoldalúságával.

Az iPhone 12 Pro is megkapta az 1,6 rekeszértékű széleslátószögű lencsét, amely az iPhone-ba valaha szerelt leggyorsabb lencse, 27%-kal javítva a gyenge fényviszonyokban lőtt fényképek és videók minőségét. Az ultraszéles kamera pedig 120 fokos látómezejével tökéletesen alkalmas több jelenet rögzítésére szűk helyeken, illetve akad itt egy 52 mm-es fókusztávolságú teleobjektív fényképezőgép is, ami akár négyszeres optikai zoomot biztosít.

Az iPhone 12 Pro Max még tovább viszi a professzionális fényképezés élményét. Az új ƒ / 1,6 rekesznyílású széles látószögű kamera 47 százalékkal nagyobb szenzorral, 1,7 μm pixelekkel büszkélkedhet, ami gyenge fényviszonyok mellett is hatalmas, 87 százalékos javulást kínál. Ez magában foglalja a kiterjedt ultraszéles látószögű fényképezőgépet és a 65 mm-es gyújtótávolságú teleobjektív kamerát is. Ebben az esetben ötszörös optikai zoom tartománnyal.

Az Éjszakai mód fejlesztései, amelyek mostantól a TrueDepth és az Ultra Wide kamerákat is érintik, még világosabb képet tesznek lehetővé. Az Éjszakai mód állvány használatakor hosszabb expozíciós időt biztosít az élesebb videókhoz, az élethűbb fényekhez és a simább expozícióhoz gyenge fényviszonyok esetén. Az immár jobb és gyorsabb Deep Fusion minden kamera számára elérhetővé válik, és az új Smart HDR 3 segítségével a felhasználók több valósághű képre számíthatnak, akár bonyolult kompozíciók esetében is.

Az iPhone 12 Pro modellek a legjobb minőségű videót kínálják okostelefonon, és ezek az első kamerák, melyek lehetővé teszik a HDR-videók end-to-end élményét Dolby Vision technológiával, akár 60 fps sebességgel, és a még jobb videóstabilizációt mozi minőségű produkciókhoz.

Reális AR és innovatív kameraélmények

A Pro szériában egy teljesen új LiDAR szkenner érkezik, amely lehetőséget kínál a fény távolságának mérésére és a kép pixel mélységének felhasználására. A technológia gyorsabb, valósághűbb AR élményt nyújt, és gyenge fényviszonyok mellett hatszoros javulást kínál autofókusz esetében.

Na, ez teszi igazán fine dininggá az iPhone 12 Pro szériáját. A Pro és Pro Max készülékek egyaránt október 16-ától előrendelhetők, áruk pedig 439 990 Ft-nál kezdődik.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó