IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt van minden, amit a készülő Apple Watch Próról tudnod kell

Az Apple a pletykák szerint az Apple Watch továbbfejlesztett „pro” változatán dolgozik, mely az Apple Watch Series 8 modellekkel együtt érkezik a boltok polcaira. Azonban az Apple Watch Pro más dizájnnal, nagyobb mérettel és drágább árcédulával fog rendelkezni.

Design

Míg a normál Apple Watch Series 8 modellek nem kapnak designfrissítést, a Pro esetében új megjelenésre számítunk. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman jelezte, hogy az Apple Watch Pro olyan dizájnnal fog rendelkezni, amely a jelenlegi téglalap alakú forma továbbfejlesztése.

A lapos szélű designról 2021-ben már pletykáltak, de effektív soha nem valósult meg. És várhatóan most sem fogják használni az Apple Watch Pro esetében, így az nem fog úgy kinézni, mint azok az Series 7 mockupok, amelyeket a tavalyi óra bemutatása előtt láthattunk.

Forrás: Jon Prosser

Tartósság

Az Apple Watch Prót úgy is jellemezték, mint „a strapabíró” Apple Watchot, amelyet az extrém sportokat űzőknek szánnak. Olyan burkolattal rendelkezik majd, amely tartósabb és jobban bírja a kiképzést. A készüléket sportolóknak, túrázóknak és mindazoknak szánják, akik az órájukat szélsőségesebb körülményeknek teszik ki. 

Az Apple egy új titán fémötvözetet tervez használni, amely erősebb, mint az alumínium, és jobban bírja az extrém igénybevételt. Ráadásul amellett, hogy nagyobb lesz, a kijelző is törésálló anyagból készül majd, ami nagyobb tartósságot biztosít.

Méret

Az Apple Watch Pro nagyobb lesz a jelenlegi 41 mm-es és 45 mm-es méreteknél. Valójában Gurman azt mondta, hogy „jóval nagyobb” lesz, mint a jelenlegi modellek, és valójában olyan nagy, hogy csak a vásárlók kis hányadának fog tetszeni.

Forrás: AppleInsider

A kijelző várhatóan két hüvelyk képátlójú lesz, ami hét százalékkal nagyobb képernyőfelületet biztosít, mint a 45 mm-es Series 7 és 8 1,9 hüvelyk képátlójú képernyőmérete, mivel ez a készülék ugyanazt a burkolatot fogja viselni, mint a Series 7.

Állítólag 410 x 502 pixeles felbontású kijelzővel rendelkezik majd, és az extra kijelzőfelületet potenciálisan arra lehetne használni, hogy extra fitnesz-mérőszámokat jelenítsenek meg egyetlen képernyőn.

Az akkumulátor élettartama

Mivel az Apple Watch Pro nagyobb lesz, valószínűleg nagyobb akkumulátor is elfér majd benne, hogy hosszabb edzésidőt tudjon bizotsítani. A Series 8-as modellekhez érkező, pletykák szerint alacsony fogyasztású üzemmóddal az Apple Watch Pro akár több napig is kitarthat, mielőtt újra kellene tölteni.

Egészségügyi funkciók

A nagyobb, tartósabb burkolaton kívül a Pro modell várhatóan ugyanazokat a funkciókat kínálja majd, mint a Series 8.

Forrás: 9to5Mac

A pletykák szerint az új órák hőmérséklet-érzékelőt kapnak, amely lehetővé teszi, hogy képesek legyenek megállapítani, hogy a felhasználónak a normálisnál magasabb-e a testhőmérséklete. A hőmérséklet-érzékelő valószínűleg nem fog pontos hőmérséklet-értékkel rendelkezni, de képes lesz az ingadozásokat megmutatni.

Mivel az Apple Watch a bőrhőmérsékletet fogja használni, nem lesz olyan pontos, mint egy olyan hőmérő, amely képes a test maghőmérsékletet figyelni. A bevezetéskor az Apple valószínűleg termékenységtervezéshez és -figyeléshez fogja ajánlani a funkciót.

Egyéb lehetséges funkciók

A pletykák szerint a következő generációs Apple Watch és iPhone modellek tartalmazhatnak egy olyan autóbaleset-felismerő funkciót, amely a gyorsulásmérő segítségével a gravitációs erő kiugró értékének mérésével észleli a baleseteket, amikor azok bekövetkeznek. A baleset észlelésekor az Apple Watch automatikusan hívhatná a segélyszolgálatot.

Az Apple dolgozik egy S8-as chipen a Series 8-as modelljeihez, de a jelenlegi információk szerint ez nem sok teljesítménybeli javulást fog nyújtani a Series 7-es modellben lévő S7-hez képest. Az aktivitáskövetés frissítéseiről is pletykáltak, bár konkrétumok egyelőre nem állnak rendelkezésre.

Forrás: Apple

Ár

A nagyobb test és a titán ház miatt az Apple Watch Pro nem lesz olcsó. Az ára várhatóan 900 és 999 dollár körül lesz, ami drágább lenne, mint a jelenlegi titán Apple Watch Edition, amely 849 dollárért kapható.

A vállalat az Apple Watch Prót az Apple Watch Series 8 mellett fogja értékesíteni, amely várhatóan megtartja a Series 7 árát. Egyelőre nem világos, hogy a Pro felváltja-e a jelenlegi Apple Watch Edition modelleket, amelyek titánból készülnek.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó