IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt van minden, amit eddig tudunk a Google Pixel 5-ről!

A Google saját fejlesztésű telefonja hamarosan érkezhet, összeszedtük a legfontosabb dolgokat, amiket a Pixel 5-ről tudni kell.

A Pixel 4 valljuk be nem sikerült éppen a legjobban. A Google elég sok okos dolgot belepumpált és a kamerákra is igyekezett ráfeküdni, de a borzasztó akkumulátor-élettartalma volt, ezért nem lett a felhasználók kedvence.

A Pixel 5 egyelőre úgy néz ki, hogy nagyon sok tekintetben hasonlítani fog elődjére, de remélhetőleg a Google tanult az eddig elkövetett hibáiból. Viszont október elejéig/közepéig biztosan várnunk kell arra, hogy hivatalosan is megjelenjen a telefon, hiszen az előző évek tapasztalatai alapján október elején jönnek ki. A vírus miatt azonban elképzelhető, hogy 1-2 hetet tolódik az esemény.

És hogy mennyibe kerülhet? Jó kérdés! Az előző évek tapasztalatai alapján tudunk megint csak tippelni, ami azt mutatta, hogy eddig 649-799 dolláros áron mozogtak. Ami egyébként véleményem szerint kicsit sok érte, 800 dollár még ÁFA is nélkül is olyan 290 000 Ft, annyiért inkább vesz az ember egy jó Huaweit, Samsungot vagy egy iPhone SE-t például.

A pletykák szerint nem fért bele mégse a Snapdragon 865 a Pixel 5-be és csak a 765-os processzort fogja megkapni. Viszont ez azt jelenti, hogy az is elképzelhető, hogy „csupán” 629 euróba kerülhet Európában. Sok helyen azonban nem lehet majd kapni, ugyanis Amerikában, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Japánban, Tajvanon és Ausztráliában dobják hivatalos piacra.

A balra orientált szelfikamera-sziget és a négyzet alakú kamera dizájn miatt kinézetre nagyon fog hasonlítani a Pixel 4a-ra. Elvileg a hátulján „csak” 2 kamera lesz, az egyik a standard a másik az ultraszéles.

Az alapspecifikációi, amik eddig napvilágot láttak a fent felsoroltakon kívül a 6 colos OLED kijelző 90 Hz-es frissítési rátával, Android 11, 8 GB RAM, 128GB belső tárhely, 4000 mAh-s akkumulátor, 15 W-os vezeték nélküli töltés és ujjlenyomatolvasó.

Tehát a Google Pixel 5 egy erős középkategóriás telefon lesz, erős áron, de ha valaki szereti a natúr Androidot és a Google termékeit, annak mindenképp tökéletes választás lesz, már amennyire könnyen sikerül kis hazánkban hozzájutni.

Te vásárolnál Google Pixelt?

Forrás: AndroidCentral
Borító: Techradar

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó