IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet a fejlettebb Apple TV 4K a még jobb teljesítmény érdekében

Egy ideje már szerepel a pletykákban egy új Apple TV modell, azonban úgy tűnik, ennél már eggyel konkrétabb szintre ért az ügy. Most, hogy “mindenki” otthon van, nagy a kereslet a jó minőségű eszközökre, amiben az Apple szintén viszi a prímet.

Kezdjük az új eszközzel… A mostanában egyre inkább megbízhatónak bizonyuló Jon Prosser szállította ismét a híreket.

Prosser értesülései szerint egy új 4K-s Apple TV modell érkezhet A12X processzorral ellátva 64 és 128 GB-os tárhely opciókkal. Az állítólagos Neptune T1125 kódnév alatt futó projektet bármikor szabadjára eresztheti a vállalat. A legfrissebb értesülések szerint szállításra készek az új eszközök.

Amikre biztosan szükség is lesz. Az elmúlt negyedév során hihetetlenül megugrott a szórakoztató elektronikai vásárlások száma, és ezzel párhuzamban a streaming szolgáltatók bevétele is. Más szavakkal: ráfüggtünk a TV-re (is, megint).

Az is sokat nyom az Apple oldalán a latba, hogy a Conviva felmérése szerint az Apple TV sorozatban már több negyedévben is a legjobb képminőséget hozta. A Conviva egyébként intelligens video analitikai eszközöket telepít okoseszközökbe, ezzel lehetővé téve azok teljesítményének mérését számtalan szempontból.

Forrás: Conviva

A legutóbbi eredmények alapján az Apple TV átlagos eredményei a legjobbak videoráta szempontjából:

  • Apple TV: 8,14 Mb/s – 15%-os növekedés
  • Xbox: 7,06 Mb/s – 25%-os növekedés
  • Roku: 6,94 Mb/s – 37%-os növekedés

Az olyan tartalomszolgáltatók, mint a Netflix, és olyan gyártók, mint az Apple számtalan standardot fektetnek le maguk és egymás elé. Többek közt ilyen a streamelt tartalmak minősége is. A Conviva beépített szoftveres monitorozó rendszerei mindent logolnak a tartalom fogyasztással töltött időtől kezdve a pufferelés időn át. Azt is feljegyzik, hányszor indult sikertelenül a lejátszás és hány másodpercig tartott a videónak, hogy elinduljon, valamint nézik a képminőséget is.

Azoknak a felhasználóknak, akik Apple TV-t használnak, kevesebbet kellett várniuk, mint bármilyen más okos TV-t használóknak. Átlagban 2,76 másodpercig tart a betöltés, ez 22% növekedés tavalyhoz képest. Ezt még csak megközelíteni sem tudja a többi eszköz: az Xbox-nak ugyanehhez 4,4 másodperc, az Amazon Fire TV-nek pedig 5,38 másodperc kell a betöltéshez.

A teljes jelentés letölthető a Conviva oldaláról egy gyors regisztráció után.

Borítókép: Stuff.tv

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó