IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Te megröntgeneznéd az iPaded?

Az iFixit csapata összeállt a Creative Electronos srácokkal, és röntgensugarak alá dobták az új iPad Pro Magic Keyboardját.

Az iFixitesek munkájáról rendszeresen be szoktunk számolni. Ők azok, akik általában elsőként szokták szétkapni a legújabb készülékeket. Most kooperációban a Creative Electron csapatával– akik legfőbb célja, hogy a legjobb röntgen sugárzásos rendszereket hozzák létre a világon – górcső alá vették a 2020-as iPad Pro legkomplexebb kiegészítőjét, a Magic Keyboardot.

A röntgenezés legnagyobb előnye, hogy azokat a legkisebb részleteket is megmutatja, amiért az eszközök mélyére kéne túrni. Íme a 11”-es 2020-as iPad Próhoz tartozó Magic Keyboard csontváza:

Forrás: iFixit

Na, itt nem csak egy nagy aksit vagy töltőtekercset látni, van bőven alkatrész a közel 120 000 Ft-os kiegészítőben. És egyből kirajzolódik, hogy az “okos billentyűzetből” hogyan lett “mágikus billentyűzet”.

Közvetlenül a billentyűk alatt, ahol gyakorlatilag a tenyered van megtámasztva, nagy fém lapok helyezkednek el. Legnagyobb sansszal ezek arra szolgálnak, hogy némi merevséget adjanak az egész kiegészítőnek, valamint ellensúlyként is működhetnek, hogy balanszban legyen az egész, ha belepattintod az iPadet, aminek azért van súlya.

Forrás: iFixit

A két fém lap közt elhelyezkedő trackpad is új konstrukciónak tűnik a MacBookokban található érintőpadhoz képest, teljesen egyenletes klikkelési élményt biztosítva.

A nyitás-csukás mechanizmusáért két nagy rugós zsanér felel. Mozgatásnál kifejezetten lehet érezni is, ahogy mozognak az alkatrészek. Igazi király érzés.

Forrás: iFixit

Jól látható a Smart Connectorból érkező vezetékezés is, ami egyrészt az áramellátásért, másrészt az adatok zavartalan forgalmáért is felelős.

Illetve érdekes rész még a kamera kivágás körül elhelyezkedő kis mágnesek csoportja. Ezek felelnek a tok helyben tartásáért.

Forrás: iFixit

Forrás és borítókép: iFixit

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó