IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet a mini-LED kijelző a 11”-es iPad Prókba is

Az Apple azt tervezi, hogy 2022-ben mini-LED képernyőt ad a 11 hüvelykes iPad Próhoz, miután az idei 12,9 hüvelykes modellben is bevezette a technológiát – derül ki Ming-Chi Kuo elemző kutatási jegyzetéből.

Az Apple idén kiadta a 11 és 12,9 hüvelykes iPad Pro új verzióit, mindkettő M1 processzorral, de csak a nagyobbik modell tartalmaz mini-LED kijelzőt. A mini-LED egy új képernyőtechnológia, amelynek lényege, hogy több ezer apró LED-et használnak a fókuszált helyi sötétítő zónák létrehozásához, ami jobb kontrasztot és HDR-teljesítményt tesz lehetővé. A 12,9 hüvelykes iPad Pro 2500 helyi tompítási zónával rendelkezik.

Kuo szerint az Apple azt is tervezi, hogy mini-LED képernyőket hoz a MacBook termékcsaládba. A 14 hüvelykes és 16 hüvelykes Mini LED modellek állítólag még ebben a negyedévben gyártásba kerülnek, míg Kuo úgy véli, hogy egy újratervezett MacBook Air a kijelzőtechnológiával 2022-ben jelenik meg. Erről már korábban is esett szó, és azt is mondta, hogy az olcsóbb iPad modellek OLED panelekre fognak váltani.

A hírek szerint a mini-LED technológia volt az oka az új iPad Pro ellátási nehézségeinek, mielőtt az idén megjelent volna. A készülék még mindig nincs könnyen raktáron, az Apple amerikai weboldalán a legtöbb modell esetében két-három hétre becsüli a szállítási időt.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó