IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet az OLED kijelző az iPadekbe, a Touch Barnak pedig lőttek

A 2023-ban megjelenő, OLED kijelzővel felszerelt új iPad modellek egy kijelzőipari elemző szerint több mint 1 milliárd dollárosra növelhetik a táblagépek piacát.

A pletykák továbbra is felbukkannak az OLED-kijelzővel ellátott iPad kilátása körül. Az Apple 2021 májusában már frissítette a 12,9 hüvelykes iPad Prót mini-LED kijelzővel. Egy OLED kiegészítés kevesebb mint három éven belül újabb kijelzőtechnológiai váltást jelentene.

Forrás: TCL

A Display Supply Chain Consultants szerint az Apple 2023-ban fogja kiadni az OLED iPadet. A jelentés szerint az Apple OLED használata 2024-re több mint 1 milliárd dollárra növeli a táblagépek piacát.

A jelentés szerint az OLED táblagépek 2023-ban 57%-os éves szintű bevételnövekedést érnek el, ami a legnagyobb növekedés az előrejelzési időszakban. Ez azt jelenti, hogy az Apple érkezése az OLED táblagépek piacára valószínűleg uralni fogja a szegmens értékesítését.

Az Apple már most is OLED-et használ az iPhone 12 termékcsaládjában. A Display Supply Chain jelentés szerint az Apple a harmadik negyedévben korábban fogja kiadni az iPhone 13-at, mint az iPhone 12-t, így a negyedik negyedévben az OLED-szállítások éves összehasonlításban valószínűleg 4% körüli mértékben csökkennek majd.

A DSCC éves AMOLED panel bevételi előrejelzése 2021 és 2025 között

2021 első negyedévében az Apple 26%-os részesedéssel rendelkezett az OLED okostelefon-szállításokból, amelyet a Samsung követett 20%-os részesedéssel. Az OLED okostelefonokban való alkalmazása továbbra is a technológia első számú alkalmazási területe, a második helyen az okosórák állnak.

Az OLED harmadik helyen az érintősávok alkalmazása áll, de a táblagépek megelőzik ezt, amikor az Apple kiadja az OLED iPadet. A Display Supply Chain forrásai szerint az Apple a jövőben törölheti a Touch Bart.

Az ellátási lánc elemzői az alkatrészrendelések és egyéb számadatok elemzésével próbálják megérteni a vállalat jövőbeli terveit. Ezek az elemzések gyakran tévesek lehetnek az Apple lépéseinek előrejelzésében, mivel az Apple ellátási lánca hatalmas és nehéz pontosan követni.

A Display Supply Chain elemzője, Ross Young korábban megosztotta, hogy az Apple LTPO-t használna az iPhone-családban, hogy lehetővé tegye a 120 Hz-es kijelzők használatát. Ez a pletyka még mindig nem igazolódott be, bár még mindig van némi esély arra, hogy a technológiát a 2021-es iPhone-ban használják.

Forrás: MacRumors

Az Apple a 12,9 hüvelykes iPad Pro kivételével minden iPad modelljéhez LCD-t használ. Jelenleg a mini-LED technológia nem életképes a kisebb kijelzők esetében, így egy 10,9 hüvelykes OLED iPad lehet kilátásban. Az Apple azonban inkább a kevésbé bonyolult ellátási láncokra törekszik, így az, hogy három különböző kijelzőtechnológiát használjon az iPad-család, jelenleg még kevéssé valószínű. Mint mindig, a pletykákat az Apple hivatalos bejelentéséig némi szkepticizmussal kell fogadni.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó