IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhetnek az energiatakarékosabb, always-on kijelzős iPhone-ok?

A következő iPhone felhozatal már sokkal kevesebbet fogyasztó kijelzőkkel érkezhet, és megjelenhet az always-on kijelző ötlete is.

Egy jelentés szerint a 2021-es iPhone-kijelzők már 10-20% -kal kevesebb energiát használhatnak, mint az iPhone 12, az energiatakarékosabb technológiának köszönhetően. A jövő évi line-upnál még arra is van lehetőség, hogy bevezessék az always-on kijelzőt.

Az LG elvileg ugyanis arra készül, hogy egy új típusú OLED panelt hozzon létre a jövő évi iPhone-okhoz, egy LPTO néven ismert technológiát használva. Ezt jelenleg az Apple Watch Series 5 használja, ami már tudja az always-ont. Viszont nekem volt anno egy G5-ös LG-m 2016-ban, és az már tudta ezt a funkciót és imádtam.

Nagyon menő volt, és nem bánnám, ha az iPhone is tudná – Forrás: LG

A TheElec beszámolója szerint ez az alacsony hőmérsékletű polikristályos szilíciumról (LTPS) alacsony hőmérsékletű polikristályos oxidra (LTPO) váltás következtében jöhet létre.

Az Apple terve, hogy az LTPO TFT-t alkalmazza a jövőre piacra kerülő magasabb szintű iPhone modelleken. Eddig az alacsony hőmérsékletű polikristályos szilícium (LTPS) TFT eljárást alkalmazta, de az oxid TFT-eljárással LPTO TFT lesz.

Az LTPS-ről az LTPO-ra történő áttérés révén az energiatakarékosság 5 és 20% közötti értékkel javulna. Viszont érdemes hozzátennünk, hogy hiába tudja az Apple Watch Series 5 az always-ont, a Series 4 is LTPO kijelzőt kapott, mégsem tudták még azt megvalósítani még.

Az LTPO technológia elsősorban arra jó, hogy csökkentse a frissítési gyakoriságot és akkumulátor élettartalom spóroljon, de a mindig látható kijelző már egyel magasabb szint. Így az is elképzelhető, hogy a következő iPhone-ok LTPO kijelzőt kapnak, de még nem fogják tudni az always-ont.

Egy jelentés szerint a 2021-es iPhone-kijelzők már 10-20%-kal kevesebb energiát használhatnak, mint az iPhone 12, az energiatakarékosabb technológiának köszönhetően. A jövő évi line-upnál még arra is van lehetőség, hogy bevezessék az always-on kijelzőt.

Te örülnél, ha behoznák ezt a funkciót?

Forrás és borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó