IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jól jönne egy kis extra kakaó az idei Apple Watchba

Tavaly hatalmas várakozás előzte meg az Apple Watch Series 7-et. A pletykák szerint az Apple új, lapos dizájnon és olyan funkciókon dolgozott, mint a vérnyomásfigyelés. Bár ebből semmi sem történt meg, és valószínűleg a következő Apple Watch esetében sem fog, az Apple-nek olyasmin kellene dolgoznia, ami minden felhasználó számára fontos: az akkumulátor élettartamának javításán.

Minden pletyka ellenére az Apple Watch Series 7 az Apple Watch Series 6 kisebb frissítéseként érkezett. A nagyobb kijelzőn és a vékonyabb kereteken kívül semmi újdonság nincs a Series 7-es modellekben – kivéve a képernyőn megjelenő billentyűzetet. És ha nagy elvárásokat támasztasz az Apple Watch Series 8 felé, minden jel arra utal, hogy az sem lesz hatalmas frissítés.

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman nemrég arról számolt be, hogy a felhasználók egyhamar ne számítsanak új egészségügyi szenzorokra az Apple Watch-ban, mivel évekbe telhet, amíg a vállalat új kapcsolódó technológiákat fejleszt ki. Gurman azt is megemlítette, hogy egy testhőmérséklet-érzékelő szerepelt az idei Apple Watch fejlesztési tervében, de az ezzel kapcsolatos tervek lelassultak az utóbbi időben.

Egyes felhasználók számára, különösen azok számára, akik minden évben frissítik a készüléküket, unalmasnak tűnhetnek a legújabb Apple Watch modellek. A helyzet az, hogy a legtöbb felhasználó nem frissíti az Apple Watchát minden évben, sőt egyes esetekben még kétévente sem, így számukra még a legkisebb frissítések is jelentősnek tűnnek.

De ha nem is kapunk új dizájnt vagy új egészségügyi érzékelőket, egy dolgot nagyon szeretnék, ha az Apple javítana az okosóráján, ez pedig az akkumulátor élettartama.

A legelső Apple Watch óta a vállalat 18 órás akkumulátor-üzemidőt ígért. Bár ez biztosítja, hogy a készülék egész nap bekapcsolva maradjon, az akkumulátor valószínűleg ennél tovább nem bírja – és ez rossz, figyelembe véve, hogy mivé vált az Apple Watch.

Az Apple Watch már rendelkezik mobilhálózati-kapcsolattal, szükség esetén automatikusan hívja a segélyhívó szolgálatokat, gépelni is lehet rajta, és még az alvást is nyomon követhetjük vele. De ha mindezt igénybe veszed, valószínűleg naponta többször is fel kell majd töltened az órád.

Forrás: Apple

A Series 7 támogatja a gyorstöltést, és ez nagyszerű, de még jobb lenne, ha nagyobb akkumulátorral rendelkezne, hogy ne kelljen aggódni a kakaó miatt. Mivel többet vagyunk otthon, ez most talán nem jelent problémát, de előbb-utóbb az lesz.

Ahogy maga az Apple is mondja, aligha lehet 4 óránál tovább használni aktívan az Apple Watchot csak az LTE-kapcsolattal, ha nincs a közelben az iPhone. Ha pedig ezt kombináljuk az edzés közben bekapcsolt egészségügyi érzékelőkkel és GPS-szel, a számok még rosszabbak lehetnek. Eközben az Apple Watch néhány versenytársa már két vagy több napos üzemidőt biztosít.

Az Apple Watch igazán megérdemelne egy jobb akkumulátort, hogy a felhasználók minden funkcióját élvezhessék anélkül, hogy aggódnának amiatt, hogy elég lesz-e az akkumulátoruk az alvás és az edzés nyomon követéséhez vagy telefonáláshoz. Ha a jobb akkumulátor lesz az Apple Watch Series 8 egyetlen újdonsága, akkor is több mint elégedett lennék vele.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó