IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jelentősen változhat a notch az iPhone 14 Próban

Az Apple új iPhone 14 Pro modelljei egy kijelzőelemző szerint új elülső dizájnnal rendelkeznek majd, amely egy lyuk- és egy ovális alakú kameranyílást is tartalmaz.

Az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modellek várhatóan idén dobják a klasszikus notchot egy új dizájnért, és a jelentések szerint az Apple akár egy apró lyuk vagy akár egy ovális alakú dizájn mellett is dönthet. Ross Young, a Display Supply Chain Consultants elemzője azonban úgy véli, hogy a két új modell mindkettőt tartalmazza majd.

Egy szerdai tweetben Young szerint a DSCC most úgy véli, hogy az Apple-nél lyuk+ovális dizájn lesz az iPhone 14 Pro és Pro Max modelleken.

A notchhoz hasonlóan a kettős nyílás koncepció is egyedülálló lesz az Apple számára. Young hozzátette, hogy az új iPhone modellek egyáltalán nem fognak úgy kinézni, mint az olyan gyártók készülékei, mint például a Huawei, amelyeknél az elülső kijelzőbe ovális alakú kivágásokat építettek be.

Egy későbbi tweetben Young elmondta, hogy a lyuk a Face ID pontprojektornak lesz, míg a pille az előlapi kamerának és az infravörös-kamerának ad majd helyet.

Az utóbbi időben egyre gyakoribbá váltak azok a pletykák, amelyek szerint az Apple a két iPhone 14 Pro modellnél elhagyja a notchot, a jó kapcsolatokkal rendelkező elemző, Ming-Chi Kuo pedig azt jósolta, hogy a két Pro modellnél lyukas kialakítású lehet a kijelző.

Young eddig is jó tippeket hozott az Apple kijelzőtechnológiáival kapcsolatos pontos információk terén, többek között a 120 Hz-es ProMotion kijelzők beépítéséről szóló helyes pletykákat.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó