IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jön a Fortnite 4-ik évada, de csak a Samsung Galaxy Store áruházba!

Ha nem szeretnéd a Fortnite-ot folyton külső forrásból letölteni és frissíteni, akkor itt az ideje beszerezned egy Samsung készüléket!

A Fortnite fanok biztosan tűkön ülnek a fejlemények figyelése közben, hogy most mi is lesz a játék iOS-es illetve androidos jövője. Aki lemaradt volna az történt, hogy az Epic Games a híres Battle Royal játék mögötti csapat, megelégelte, hogy súlyos százalékokat (30%) ránt le róluk az App Store. Milliárdos bevételeknél meg nagyon is sok pénzről van szó, ezért az Apple áruházi szabályai ellenére a saját játékon belül is elérhetővé tették a mikrotranzakciókat. Ami viszont a pénz főforrása, mivel maga a játék ingyenes. Erre az Apple azt mondta, hogy ha nem tetszenek a szabályok akkor “puszi és pá, többet nem kell jönni”. Aztán el is indult a lavina…

Mivel ez a húzás az Epic Games oldaláról a Google-t is szemen szúrta és hát a szabály az szabály, ezért a Play Áruházból is kitiltották őket. Ezután már ott tartottunk, hogy több ezer dollárért árultak (még mindig lehet találni) telefonokat és tableteket mindkét táborból, amin még eredetileg telepítve volt a Fortnite. Természetesen ez egy sokkal komplexebb sztori, úgyhogy ha szeretnéd elolvasni a teljes történetet, amit mellesleg folyamatosan frissítünk, akkor azt itt megteheted!

Azonban van egy harmadik játékos a ligában, ha applikációs áruházról beszélünk, akiket hidegen hagyott a játékon belüli fizetési lehetőség. Igaz “kicsi” app store-ról beszélünk, de most úgy tűnik a mától elérhető Fortnite második fejezetének negyedik felvonásának frissítésével igazán fontossá vált. Már ha Fortnite fan vagy és szeretnél a játékba további egyszerű és kényelmes karbantartási frissítéseket, meg az eljövendő friss kontenteket.

Igen, végre tényleg van értelme használni a Galaxy Store-t. Eddig ha nem valami kifejezetten csak ott lévő samsungos applikációt akartál, akkor másra nem nagyon volt hasznos. Most viszont jelenleg hivatalosan csak a Galaxy Store áruház támogatja a Fortnite játékát és annak frissítéseit. Igaz, már ezelőtt is jó kapcsolat volt a dél-koreai mogul és az Epic Games között, mivel volt több együttes erővel létrehozott promóciójuk is, mint például exkluzív skinek. Nem mellesleg jelenleg a Marvellel is összeszűrik a levet extra kontentért, úgyhogy ez most biztosan fáj a rengeteg Apple tulaj Fortnite fannak.

A kitiltásra az Epic Games úgy válaszolt, hogy elvette az összes almás kütyütől az eljövendő frissítéseket: tehát a negyedik évadot is az új fegyverekkel, pályákkal meg miegymásokkal együtt. Ebből kifolyóan a platformfüggetlen játékot is, úgyhogy mostantól az “ájfonosok” gamelhetnek maguk között, örökkön-örökké a legutóbbi verzióban ragadva. A Play Áruházból letöltött Fortnite androidosoktól is megvonták ugyan ezeket, csak ezen az operációs rendszeren mennek a sufni dolgok JailBreak nélkül is.

Az ember azt mondhatná, hogy “jhajjj” minek vennék Samsung telefont ezért, amikor a hivatalos oldalról is le lehet tölteni, az APK Mirrorsról meg minden egyebet is. De hiszed vagy sem, a Fortnite fő játékosközönsége fiatal lurkókból és leányokból áll, akik nem feltétlen értenek annyira még hozzá (sem a szüleik), hogy ők külsős appokat töltögessenek újra meg újra, mert mondjuk az nem frissül automatikusan. Az iPhone-okról és iPadekről pedig ne is beszéljünk. Igaz apró dolognak hangzik ez, ha téged nem ütött szíven a két legnagyobb applikációs áruházi kitiltás, de ha te nem akarod PC-vel csapatni, akkor lehet bekellene ruháznod egy Samsungra. Talán még meg is szeretnéd és nem csak a játékért maradnál. Lehet ez a Samsung ördögi terve, hogy átcsalogassák az alma kedvelőket…

Borító:  TheVerge

Forrás: SAMMOBILE

Te vennél Samsung készüléket az egyszerű de nagyszerű Fortnite élményért?

 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó