IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jönnek az 5G-s iPadOS frissítések

A 2021-es iPad Pro lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az iPadOS frissítéseket 5G-n keresztül töltsék le és telepítsék, és ezzel egy olyan funkciót ad hozzá, amelyet az Apple korábban az iPhone 12-vel vezetett be.

Az 5G-képes iPhone-ok bevezetésével az Apple egy extra opciót adott az iOS-hez, amely lehetővé teszi az iPhone 12 tulajdonosok számára, hogy akkor töltsék le az iOS frissítéseket, amikor 5G-s mobilhálózathoz kapcsolódnak. Egy pénteki támogatási oldal frissítésében az Apple ugyanezt a funkciót hozza el az iPadOS-hez.

A „Use 5G with your iPad” elnevezésű támogatási oldal elmagyarázza a felhasználóknak, hogyan kezelhetik adatkapcsolatukat a frissített iPad Pro modelleken. A MacRumors által kiszúrt, az adatmódokról szóló részben a felhasználók mostantól az iPadOS-en is megadhatják, hogy több adatot használhassanak fel 5G-s kapcsolat segítéségvel.

A funkció kiválasztásával ez lehetővé teszi az iOS számára, hogy több adatot használjon a különböző rendszerfeladatokhoz és az alkalmazások funkcióihoz, például a jobb minőségű FaceTime-videók vagy a nagy felbontású tartalomfolyamokat. Ez az opció azt is lehetővé teszi, hogy az iPadOS frissítéseket mobilhálózaton keresztül lehessen végrehajtani.

Az Apple arra figyelmeztet, hogy a beállítás a szolgáltatótól függően alapértelmezettként jelenik meg egyes korlátlan adatszolgáltatási díjcsomaggal rendelkező felhasználóknál. Más felhasználók számára manuálisan kell engedélyezni.

Bár, van egy olyan érzésem, hogy ettől nem lesz gyorsabb az eszközök frissítése. Hiszen már most is a szerverek kapacitása és leterheltsége határozza meg, milyen sebességgel hasít le az iOS vagy iPadOS készülékünkre, nem pedig a hálózat sávszélessége.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó