IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A HomePod és HomePod mini később támogathatja a Lossless audiót

Egy hétnyi ellentmondás után az Apple kiadott egy támogatási oldalt, amely mindent tartalmaz, amit a felhasználóknak tudniuk kell az Apple Music Losslessről. Most például kiderült, hogy a HomePod és a HomePod mini a jövőben szoftverfrissítést kap, hogy natívan támogathassák a Losslesst.

Itt van pontosan, mit mond az Apple a HomePod és a HomePod mini veszteségmentes hangzás támogatásáról:

A HomePod és a HomePod mini jelenleg AAC-t használ a kiváló hangminőség biztosítása érdekében. A lossless támogatás egy jövőbeli szoftverfrissítésben érkezik.

Bár most már tudjuk, hogy a HomePod minden modellje megkapja a veszteségmentes hang támogatását, még mindig nem világos, hogy szükség lesz-e egy pár HomePodra a magasabb minőség engedélyezéséhez vagy elég csak egy okos hangszóró. A HomePod mini például nem fogja támogatni a Dolby Atmost. Az eredeti HomePod videókkal igen, legalábbis párban.

Az oldalon az Apple megerősíti, hogy egyik AirPods és Beats termék sem képes veszteségmentes streamelésre Bluetooth-on keresztül.

Az AirPods, AirPods Pro, AirPods Max és a Beats vezeték nélküli fejhallgatók az Apple AAC Bluetooth kodekjét használják a kiváló hangminőség biztosítása érdekében. A Bluetooth-kapcsolatok nem támogatják a veszteségmentes hangot.

Az AirPods Maxszal kapcsolatban az Apple megerősíti, hogy nem streamel veszteségmentes és Hi-Res Lossless hangot Bluetooth-on keresztül, de a Lightning-3,5 mm-es jack audiokábellel a fejhallgató “kivételes hangminőséget biztosít, azonban a kábelben lévő analóg-digitális átalakítás miatt a lejátszás nem lesz teljesen veszteségmentes”.

Az Apple azt is tisztázza, hogy a sugárzott rádiók, az élő rádiók, az Apple Music 1 tartalmai és a Music videók nem támogatják a veszteségmentes hangzást. Az iTunes-vásárlásokat szintén nem lehet újra veszteségmentesen letölteni, mivel azok csak az Apple Music katalógusból érhetők el.

A vállalat azt is megerősíti, hogy a Hi-Res Lossless minőség hallgatásával a felhasználónak külső digitális-analóg átalakítóra lesz szüksége. A Lossless 24 bites/48 kHz-es minőségben történő hallgatáshoz a felhasználóknak vezetékes kapcsolatra lesz szükségük fejhallgatóval, vevőkészülékkel vagy megfelelő hangszórókkal, kompatibilis Apple-eszközzel.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó