IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jövőre az Apple Car lehet a „One more thing”?

Az előzetes információk ellenére nem kell éveket várnunk arra, hogy megvalósuljon az Apple autós projektje, ugyanis már 2021-ben megjelenhet.

A tajvani Economic Daily News több helyi „vezetőtől” származó információkra hivatkozva azt állítja, hogy az Apple Car fejlesztései olyan ütemmel haladtak, hogy éveket nyertek a bemutatáshoz.

A jelentés azt állítja, hogy a tajvani gyártók már a jövő év második negyedévében felkészülnek az Apple Car alkatrészeinek a gyártására, hozzátéve, hogy az Apple titokban több tucat prototípust tesztelt már Kaliforniában. Az Apple 2017-ben megkapta az ottani DMV engedélyét az önvezető járművek tesztelésére, és abban az évben LiDAR berendezéssel felszerelt Lexus terepjárókkal korzóztak.

Én biztosan ledöbbennék egy ilyen “One more thing” után – Forrás: YouTube

Míg az eddigi források, köztük Ming-Chi Kuo elemző is azt állították, hogy az Apple Car 2023 és 2025 között jelenik meg, a jelentés megemlíti az egyik tajvani nagy gyártó igazgatóját, aki szerint az Apple a 2021 szeptemberében szeretné bevezetni a terméket.

Bár minden lehetséges, azért különösen a járvány hatása miatt ezeket az optimista feltételezéseket nem érdemes azonnal elhinni. A hónap elején a DigiTimes jelentés azt állította, hogy az Apple előzetes tárgyalásokat folytat autóipari elektronikai beszállítókkal, ami arra utal, hogy jármű projektje még mindig meglehetősen korai szakaszban van. A jelentés hozzátette, hogy az Apple chipgyártó partnere, a TSMC is állítólag egy “önvezető chipen” dolgozik az Apple-lel.

Az évek során több kérdés is felvetült arról, hogy az Apple teljes értékű járművet fejleszt-e, vagy csak a mesterséges intelligencián és önálló vezetési technológiáin dolgozik. Tekintettel arra, hogy az autógyártók gyakran évekkel korábban jelentik be a teljesen új járműveiket, az is elképzelhető, hogy jövő ősszel csak a bejelentést kapjuk meg, magát az autót nem.

Ti mit szólnátok hozzá?

Forrás és borító: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó