IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Dzsekikkel harcol az Apple ellen az Epic Games

A cím nem elírás: a Fortnite fejlesztője az Apple-t cikiző egyedi kabátokat küldött szét az influenszerek körében, melléjük csapva egy Samsung tabletet is.

Az utóbbi napokban a Facebook Apple-ellenes hadjáratától hangos a média, az év végére háttérbe szorítva az augusztusban kirobbant Epic Games vs. Apple  c. szappanoperát. A Fortnite fejlesztőjének talán hiányozhatott az extra figyelem, hiszen most újabb akcióval lépték át a techsajtó ingerküszöbét.

Az előzmények dióhéjban: az Epic ragaszkodik ahhoz, hogy a 30%-os jutalékot kikerülve saját fizetési rendszert használhasson a népszerű online játékában, ami miatt a Fortnite hónapok óta elérhetetlen az App Store-on és a Play Áruházban is. Androidon viszont nem kötelező a Google hivatalos boltjára hagyatkozni, így a stúdió egy ideje erőteljesen promózza a közönségnek a Samsung saját platformját, a Galaxy Store-t.

Az összeborulás a napokban csúcsosodott ki, amikor a Samsung a Galaxy Store Év Játéka-díjával jutalmazta a Fortnite-ot. Ezt az elismerést ünnepli most az Epic azzal, hogy egy  iPad-rivális Galaxy Tab S7-et küldött néhány influenszernek, de nem akármilyen körítésben. A táblagépet ugyanis egy olyan dobozba rejtették, ami kísértetiesen hasonlít az Apple csomagolásaira, mellé pedig egy dzsekit is adnak, rajta a cupertinóiak régi, színes logóját parodizáló emblémával. A dobozon és a kabáton is a „Free Fortnite” szlogen olvasható.

A tipográfia és a logó egész pontosan az Apple 1977-től 1998-ig használt stílusát idézi, így az akció egyfajta folytatása az Epic agusztusi videójának, melyben az almás cég híres 1984 című reklámját figurázták ki. A stúdió narratívája tehát változatlan: a 30 éve még a Nagy Testvér IBM ellen küzdő cupertinóiak mára magukra öltötték a Nagy Testvér szerepét, elnyomva a fejlesztőket az App Store szigorú szabályival.

Hogy igazuk van-e, azt bírósági eljárás dönti majd el, melynek első tárgyalása 2021 nyarán várható.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó