IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jövőre elvesztheti támogatottságát az iPhone SE és 6S széria is

A The Verifier jelentése szerint nem minden, az iOS 14 és iPadOS 14 rendszert futtató eszköz lehet képes iOS 15-re frissíteni, mivel az Apple azt tervezi, hogy megszünteti az iPhone 6S sorozat és az eredeti iPhone SE operációs rendszerének frissítéseit a jövő évben.

Bár az Apple a lehető leghosszabb ideig próbálja fenntartani az iPhone-ok és iPadek támogatás idejét, azért évente általában előfordul, hogy egy-két matuzsálemnek számító készülék kihullik a listáról. Úgy tűnik, jövőre két kedvencnek is búcsút kell intenünk, leköszönhet az eredeti iPhone SE (2016) és iPhone 6S (2015).

Forrás: Geeky Gadget

A The Verifier izraeli oldal szerint az Apple a következő nagyobb operációs rendszer-frissítés során elkaszálja az iPhone 6S sorozat támogatását, ideértve az iPhone 6S és az iPhone 6S Plus készülékeket is. Ezenkívül az eredeti iPhone SE is ugyanerre a sorsra juthat, megragadva az iOS 14-nél.

Az Apple döntése arról, hogy támogatja-e az operációs rendszereiben lévő hardvert, vagy sem, általában a processzoron múlik. Az egyforma chipen osztozó eszközök rendszerint egyszerre bukják az újabb rendszerre történő frissítés lehetőségét. Ebben az esetben az iPhone 6S, az iPhone 6S Plus és az első generációs iPhone SE mind az A9-et használja.

A legutóbb a vállalat az iOS 13-mal változtatott a hardveres támogatási listáján, az akkor kieső iPhone 6, iPhone 5s, hatodik generációs iPod touch, első generációs iPad Air és az iPad mini 3-hoz ehelyett az iOS 12.4.3 javítási csomagot adták ki. Az iOS 14 esetében pedig továbbra is támogatást kapott minden olyan iPhone és iPod touch, amely támogatta az iOS 13-at is.

A The Verifier track recordja nem túl régre nyúlik vissza és nem is túl pontos, de korábban már helyesen beszámoltak az iOS 14-es eszköztámogatásáról, még mielőtt az Apple bemutatta volna a szoftvert a WWDC-n. Tekintettel arra, hogy az iOS 15 majdnem egy évre van még, ez rengeteg lehetőséget hagy az Apple számára, hogy változtasson.

Forrás: The Verifier

Borítókép: iMore

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó