IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jövőre érkezhet az új Apple TV

Már 2021-ben érkezhet az almás okos-box legújabb változata, ami elsősorban teljesítményjavulást hozhat.

Több pletyka is felröppent már, hogy az Apple már a TV-je frissített változatán dolgozik, de a Nikkei Asia Review mai beszámolója már azt is biztosra veszi, hogy ez jövőre érkezhet.

Az Apple mindig készít gyártási ütemtervet a csúcskategóriás számítógépeik számára, ebből következtethető egy új MacBook Pro és iMac Pro 2021-re. A vállalat éppen azon dolgozik, hogy az Intel chipjeit lecserélje a saját tervezésű processzorokra. Az Apple 2020 végén már bemutatott három MacBook-modellt, amelyeket a saját M1 processzora hajt meg, és hozzátette, körülbelül két évbe telik, amíg teljes mértékben áttérnek a házon belül tervezett SoC-kre. Az amerikai technológiai óriás a szórakoztató eszközein is szorgalmasan dolgozik, egy új Apple TV és okosotthon-eszköz is érkezhet jövőre.

Az Apple TV 4K – Forrás: Apple

Még januárban észlelték a tervezett eszköz jeleit az iOS 13.4 bétaverziójában. Az iOS 14-es kódjában már frissített távvezérlővel rendelkezik és a kiszivárogtató Jon Prosser szerint az új Apple TV-t A12X Bionic chipekkel szerelik fel. Egy másik forrás azonban azt állította, hogy A14-es chip érkezik bele, akárcsak az iPhone 12-es modellekbe. Tárhely szempontjából 64GB vagy 128GB opciók a legesélyesebbek.  

A lehetséges változtatásokon, a tárolókapacitásokon, a frissített processzoron és a “T1125” kódnéven túl keveset tudunk még az új Apple TV-ről, bár a Prosser nemrégiben azt is meglengette, hogy tartalmaznia kéne egy U1-es chipet is, amely lehetővé tenné az ultraszéles támogatást.

Bármi legyen is az Apple terve, az új TV‌ jövőre reálisnak tűnik, ugyanis a cég 2017 szeptembere óta nem frissítette a jelenlegi ‌Apple TV‌ 4K-t.

Te használsz valamilyen TV okosító eszközt?

Forrás és borító: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó