IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kameraprobléma miatt késhetnek az iPhone 12 egyes modelljei

Ming-Chi Kuo szerint minőségbeli problémák adódtak az iPhone 12-es széria gyártása során az egyik beszállítónál. A széles látószögű kamera lencséi sorra repedtek el a tesztek alatt.

Az új probléma főleg magas hőmérséklet és magas páratartalom mellett jelentkezett. A nálunk extrémnek számító körülmények közti tesztelés például a trópusokon már nem is annyira ritka jelenség, az iPhone-okat pedig világszerte értékesítik, nem csak kontinentális éghajlaton.

A hiba nagyon úgy tűnik, hogy csak a nem Pro szériát érinti – nevesül az 5,4”-es és 6,1”-es modelleket – amikhez a kamerák egyes részeit a Yujingguang vállalat gyártja. Arról még egyelőre nincsen információ, hogy a vállalat képes lesz-e javítani a problémát az idei rajt előtt. Reméljük a legjobbakat…

Forrás: GSMArena

Öröm az ürömben, hogy úgy tűnik, ez nem hátráltatja azért az egész rajtot. Az Apple másik beszállítójának, a Largannak a hírek szerint sikerült megugrania a teszthez szükséges kritériumokat, és a vállalat talán még nagyobb volument is át tud vállalni. A csúszás azonban már így is garantált.

Az biztos, hogy cupertinóban nem tapsolnak örömükben, sőt, nagyobb kedvezményt is kiharcolhatnak maguknak az alkatrészgyártónál (aminek a részvényesek örülhetnek és nem a rajongók). Azt pletykálják, hogy az eredeti megállapodás szerint a vállalat 2-2,20 dollárt fizethet lencsénként a Yujingguangnak, amit most bealkudhatnak 1,5-re, hogy fennmaradhasson az együttműködés. Persze milliós rendelési tételek mellett ez is hatalmas összeg, de ahhoz az árhoz képest, amit egy-egy végfelhasználó fizet a készülékért, szinte eltörpül az egész.

Forrás: Forbes

Az általában nem túl megbízható forrásnak bizonyuló Digitimes már a múlt héten pedzegette a kétlépcsős indulást, de ők még arról beszéltek, hogy a két 6,1”-es készülék kerülhet először a boltok polcaira.

Az Apple két szakaszban indíthatja el az 5G-s iPhone-jának értékesítésété, az elsőben két 6,1”-es modellt, a másodikban pedig két 6,7- és 5,4”-es eszköz érezhet.

Digitimes

Továbbá hozzátették, hogy az SLP (szubsztrát jellegű PCB) alaplapok szállítói az előbbi modellek esetében nemrégiben indítottak szállítmányokat, míg a többihez az alkatrészek csak augusztus végén indulnak útnak.

Ha kéne választanom, én Kuónak hinnék: az ő verziója eggyel valódibbnak tűnik, arról nem is beszélve, hogy a két forrás közül rendszerint ő rendelkezik megbízhatóbb információkkal.

Forrás: 9to5Mac

Borítókép: Liner

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó