IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Képeken a legújabb Microsoft Surface Duo!

Még 2019 őszén, október 2-án mutatták be a Surface Duót, amit a Samsung Fold 2 előtt akarták piacra dobni idén nyáron, megelőzve ezzel a konkurenciát. Nagyon úgy tűnik most már 2021-ig nem is várható a készülék, de lelkesedésből legalább ötös. A várakozás pedig folytatódik…

De legalább hébe-hóba kapjuk a képeket a cég ügyvezető termékfelelősétől, Panos Panay-tól. Kifejezetten professzionális felhasználásra alkalmas eszköz, a képeken is éppen Surface Pennel és OneNote-tal használja éppen Panay a receptolvasáshoz. Az eszköz elsődleges lényege, hogy sokkal több mindent tudj produktívan csinálni. Bár azt kétlem, hogy a fözöcskézés szerelmeseinek készült a készülék, a sütés még határeset.

Azt mondanám, ez a készülék azoknak szól, akik már megelégelték a jó öreg papír és toll használatát és valami jobb és modernebb megoldásra vágynak. Azt még nem tudhatjuk, hogy a Surface Duo be tud-e majd törni a szétnyitható telefonok piacára, illetve helyettesítheti-e majd a ultrakönnyű laptopokat, illetve tableteket.

A Surface Duo mindkét képernyője 5,6“-es, 1350×1800 pixeles felbontással. Belül egy Snapdragon 855 ketyeg 6 GB RAM-mal, 3460 mAh akkumulátorral. A készülék 11 megapixeles kamerával rendelkezik, ami összecsukható jóvoltából egyszerre előlapi és hátlapi kamera is.

Árat még jelenleg nem lehet tudni, de az biztos, hogy a mérnöki munka nem volt olcsó. Azt viszont hozzátenném, ha túllőnek az árazáson, a telefon ezekkel a specifikációkkal, harmat gyenge lesz a hardcore felhasználóknak.

Az, hogy megéri-e a hosszas várakozás és az egész szűkösre célzott vevőkör, az még a jövő zenéje. De, azért remélem megjelenéskor lesz szerencsénk kipróbálni.

Borító: Panos Panay, Microsoft CPO
Forrás: phonearena.com

Nektek tetszik a Surface Duo? Használnátok vagy szuper haszontalannak néz ki? Inkább telefon vagy tablet?