IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kevesebben telepítik az iOS 15-öt, mint a 14-et

Szeptember közepén, két nappal az iOS 15 nyilvános megjelenése után arról számoltak be, hogy a felhasználóknak tovább tartott az iOS 15-re való frissítés, mint az iOS 14 esetében. Két héttel később az iOS 15 elfogadása még mindig lassabb a tavalyi számokhoz képest.

Mixpanel elemző cég adatai alapján a felhasználóknak mindössze 8,59%-a frissítette készülékét iOS 15-re a megjelenést követő 48 órán belül. Összehasonlításképpen, ez a szám tavaly ugyanebben az időszakban, az iOS 14 megjelenésekor 14,68% volt. Közel 15 nappal később az iOS 15 elfogadása még mindig lassabb, mint elődje.

A Mixpanel most azt mutatja, hogy az iOS 15 elfogadása 22,22%-on áll 2021. október 5-én, kedden. Ha visszatekintünk 2020. október 5-re, akkor a felhasználók 41,97%-a már telepítette az iOS 14-et. Érdemes megjegyezni, hogy a Mixpanel az iOS elfogadottságát az analitikai API-ját használó alkalmazásokból és webhelyekről gyűjtött adatok alapján méri. Az Apple egyelőre nem adott ki hivatalos iOS 15 elfogadottsági számokat.

Forrás: Mixpanel

Természetesen van néhány oka annak, hogy miért lassabb az iOS 15 elfogadottsága, de ezek közül egyiket sem tárgyalja az Apple. Az idei frissítés inkrementálisabb, mint a tavalyi, hiszen az iOS 14 hozta el először a widgeteket a kezdőképernyőn, a Picture-in-Picture-t az iPhone-felhasználók számára, az újratervezett hívás- és Siri felületeket, az Alkalmazáskönyvtárat, a Térhangzást és még sok mást.

Más kérdés, hogy az iOS 15 néhány fontos új funkciója, mint például a SharePlay a FaceTime-ban és az iPad-felhasználóknak szánt Universal Control az idei év végére csúszik. Van egy új opció is, amely először teszi lehetővé, hogy a felhasználók maradjanak az iOS 14-en, és mégis megkapják a fontos biztonsági frissítéseket.

Nehéz megmondani, hogy ezen okok közül melyik volt a legnagyobb hatással az iOS 15 elfogadottságára, de az biztos, hogy az összes ok kombinációja miatt kevesebb felhasználó érdeklődik az Apple operációs rendszerének legújabb verziója iránt. A 9to5Mac által végzett felmérésben az olvasók több mint 12%-a mondta azt, hogy vár az iOS 15.1-re vagy egy jövőbeli, több funkciót tartalmazó frissítésre, míg 5% úgy döntött, hogy tovább marad az iOS 14-nél.

Bár ez a biztonság szempontjából nem jelent problémát, mivel az iOS 14-et még mindig frissítik, a lassabb elfogadás azt eredményezheti, hogy az alkalmazásfejlesztőknek tovább kell várniuk az iOS 15-öt igénylő funkciók bevezetésére. 

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó