IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkezett az Elveszett mód az AirPods Prók és Maxok számára

Az Apple kiadott egy firmware-frissítést az AirPods Pro és AirPods Max eszközökhöz, amely új lehetőségeket vezet be a drága termékek megtalálására, ha véletlenül elkeverednek. 

Ezeket a képességeket először az iOS 15 érkezésével ígérték, de nem egészen sikerült a bevezetés; szerencsére nem kellett sokat várnunk.

Az Apple Lokátor alkalmazásával már eddig is meg lehetett nézni azt a helyet, ahol az AirPodsokat utoljára párosítottuk az iPhone-unkkal, vagy hangot lehetett lejátszani, hogy könnyebb legyen előásni őket a kanapé párnáiból. 

Az új frissítés azonban jelentősen kibővíti ezt a funkciót. Mostantól aktiválhatod az Elveszett módot, és több millió másik iPhone, iPad és Mac segíthet a keresésben, ha az AirPods Pród vagy az AirPods Maxod eltűnik. Ha egy másik Apple-eszköz Bluetooth-tartományába kerülnek, értesítést kapsz a tartózkodási helyükről.

Az Apple egy AirTags-szerű Find Nearby felhasználói felülettel is kiegészítette az AirPods Pro vagy AirPods Max felkutatására szolgáló lehetőséget, ha tudod, hogy valahol a közelben vannak. Mivel az Apple fül- vagy fejhallgatóiban nincs U1 chip, ez nem olyan pontos, mint az AirTagek esetében; nem látod a feléjük mutató nyilakat, de a képernyőn megjelenő utasítások olyan állapotokat mutatnak, mint messze, közel vagy itt, ha éppen a közelükben vagy.  Szintén szuper hasznos: mostantól automatikusan kaphatsz értesítést, ha valahol hátrahagyod az AirPodsodat.

Sajnos az Apple továbbra sem kínál egyszerű módot az AirPods firmware frissítésére. Ez csak úgy véletlenszerűen történik, amikor csatlakoztatod őket az iPhone-odhoz. De legalább ellenőrizheted, hogy milyen verziód van, hogy megnézhesd, megkaptad-e ezeket a legújabb funkciókat:

  • Menj az iPhone vagy iPad beállításaihoz
  • Koppints az Általános, majd a Infó menüpontra.
  • Válaszd ki az AirPods Pro vagy AirPods Max lehetőséget, és ott megtalálod a “firmware verzió” mezőt.

A továbbfejlesztett Find My funkciókat kínáló új frissítés a 4A400-as verzió, tehát ezt keresd. Ami a hagyományos AirPodsokat illeti, azok továbbra is csak a korábbi alapfunkciókra korlátozódnak. De, amikor a régóta pletykált harmadik generációs AirPods debütál, remélhetőleg azok is kínálni fogják a pontosabb helymeghatározást. 

Borítókép: Digital Trends

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó