IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kisebb aksival és csak októberben jöhet az új iPhone 12?

Két csodálatos örömhírrel is indul a kedd reggel. Az egyik forrás szerint az Apple már megint mókol az idén bemutatásra kerülő iPhone-ok aksijával. A másik szerint pedig esély sincs arra, hogy idén szeptemberben rajtoljon az összes új modell.

A MySmartPrice állítólag kiszúrt az óriás adattengerben néhány információt az elkövetkezendő iPhone 12 generáció akkumulátorkapacitására vonatkozóan.

Forrás: MySmartPrice

A A2471, A2431 és A2466 sorszámon azonosított készülékek aksijáról szól információk több helyen is feltűntek: a Safety Korea, a kínai 3C és a dán UL Demko ügynökség adatbázisaiban. Így sikerült beazonosítani a készülékeket:

  • Apple iPhone 12 (5,4”) – A2471 – 2227 mAh
  • Apple iPhone 12 Max (6,1”) – A2431 – 2775 mAh
  • Apple iPhone 12 Pro (6,1”) – A2431 – 2775 mAh
  • Apple iPhone 12 Pro Max (6,7”) – A2466 – 3687 mAh

Ez gyakorlatilag kapacitásbeli visszalépés lehet az iPhone 11-es szériához képest. Ott az iPhone 11 Pro 3046 mAh, míg a Pro Max 3969 mAh-s teleppel operál. A Pro Max ezzel meg is döntötte a valaha iPhone-ba szerelt legnagyobb akkumulátor képzelebeli Guinness rekordját.

Forrás: MySmartPrice

Úgy tűnik, a 20 W-os töltő története is beigazolódni látszik, találtak egy A2305 modellszámú és megfelelő paraméterekkel rendelkező töltőre utaló jeleket is a dokumentációban.

Bár az aksikapacitás kisebb lehet, arra simán van esély, hogy a vállalat tovább tudta optimalizálni a készülékek erőforrásait, így a csökkenés éppen fordítottan arányos lehet a teljesítménnyel. Legkésőbb októberben kiderül…

Októberben? Igen, októberben. A Wedbush elemzőcég szerint még arra is van esély, hogy a vállalat eltolja a szokásos szeptemberi Keynote-ját egy hónappal. Eddig három lehetséges forgatókönyvvel jöttek elő:

  1. A vállalat megtartja szeptemberben a Keynote-ot limitált számú eladható készülék mellett minden modellből. Aztán a Pro modelleket villámsebességgel visszalökik csak rendelhető státuszba egy komolyabb csúszást is szem előtt tartva.
  2. Az iPhone X és XR sémáját követve lemegy szeptemberben a bemutató, 1-2 modellt azonnal elérhetővé tesznek, aztán a többit egy későbbi ismert időpontra tolják
  3. Eltolják az egész bemutatót októberre, de minden készülék azonnal elérhető lesz.

Továbbra is azt mondom, fogalmam sincs, mit gondoljak. Az egész év egy óriási betli, ráadásul nyakunkon (?) a második hullám, Amerikában pedig még az első sem csengett le. Bár a cupertinóiakat eggyel megfontoltabbnak és nagyobb stratégának tartom, mint a kompetitorokat, lenne rá egy sanszom, hogy még ők sem tudják pontosan mit csinálnak.

Forrás: MySmarPrice és Wedbush

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó