IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kiszivárgott a Samsung S21 és S21 Ultra!

Kifejezzen kellemes megjelenést kapott a két zászlóshajó modell, ha tényleg a valóságot tükrözik a nemrég kiszivárgott képek.

A Qualcomm a hét elején mutatta be a legújabb, Snapdragon 888-ra keresztelt processzorát, ami várhatóan a jövő évi csúcsmodellek hajtóereje lesz. Az IceUniverse nevű twitteres szivárogtató közzé is tett az új chipről adatokat, amin látszik, hogy egy SM-G991U jelzésű készülék ezt a processzort használja és 8 GB RAM-mal dolgozik. Ez a kódjelzés valószínűleg az új S21-et takarja, amiből következtethetünk arra is, hogy hasonlóképp az S20/Ultra esetében alkalmazott eljáráshoz, itt is 12 GB RAM lesz a nagytesóban.

Az Android Police szerint most is három modellt vonultat majd fel a Samsung, tehát lesz egy + verzió is. Az alap S21 műanyag, az Ultra pedig üveg hátlapot fog kapni, a + esetében még kérdéses a dolog, ugyanis a vártnál kellemesebb fogadtatás érte az előző szériánál a műanyag borítást.

Az 5G természetesen alap mindhárom készüléknél, a Galaxy S21 és a Galaxy S21+ pedig egyaránt 120 Hz-es képfrissítési rátájú FHD+ kijelzőt kap. A Galaxy S21-é 6,2”-es, a Galaxy S21+-é 6,7”-es lesz. A Galaxy S21 Ultra képernyője lenyűgöző, 6,8”-es WQHD+ LTPO képes és 120 Hz adaptív frissítési frekvenciával rendelkezik. A nit és a kontrasztarány is kiemelkedő lesz, amivel kellemes élményt nyújt majd a szemnek. Az Ultra pedig még az S Pent is támogatni fogja, bár nem lesz alaptartozék.

S21+ koncepció

A Galaxy S21 és a Galaxy S21+ esetében ugyanazokat a kamerákat kapjuk, mint az elődöknél: 12MP-es főérzékelőt, 64MP-es telefotót és 12MP-es ultraszélességű lencsét. Az Ultra viszont megkapja a továbbfejlesztett 108 MP-es érzékelőt, az ultraszéles ugyanolyan lesz, mint a másik két jövő évi modellben, viszont két telefotó szenzort is kap: egy 3x optikai telefotót és egy 10x-es optikai „szuper” telefotó lencsét. A Samsung lézeres autofókuszt tesz az S21 Ultra készülékébe, és ha minden igaz orvosolja majd az S20 Ultránál tapasztalt problémákat.

Hogy tetszik az új zászlóshajó?

Forrás: SlashLeaks
Borító: LetsGoDigital

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó