IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kiszivárogtak az első komoly részletek a Samsung S21-ről!

Egy részletes szivárogtatás eredményeként megtudhatjuk a Galaxy S21, a Galaxy S21+ és a Galaxy S21 Ultra legfontosabb specifikációit.

2021 elején érkeznek a Samsung fő zászlóshajói, a Galaxy S20 széria modeljeinek frissített változatai. Ráadásul egész izgalmas specifikációkat sikerült 3 különböző verzióba pakolnia a Samsungnak, és a dizájn osztály is jó munkát végzett.

Az AndroidPolice jelentése szerint a Galaxy S21, a Galaxy S21+ és a Galaxy S21 Ultra 6,2 hüvelykes, 6,7 hüvelykes és 6,8 hüvelykes kijelzőt működtet. A Galaxy S21 és az S21+ egyaránt FHD+ felbontású, 120 Hz-es pixelfarmmal rendelkeznek, de nem tartalmazzák az adaptív frissítési frekvenciát, mint a Galaxy Note20 Ultra.

Galaxy S21 Ultra – Forrás: OnLeaks

A Galaxy S21 Ultra kijelzője viszont figyelemre méltó. A WQHD+ felbontású LTPO panel 1 Hz-től 120 Hz-ig terjedő adaptív frissítési frekvenciával rendelkezik. Emellett 1600 nit csúcsfényességet is el fog érni, amely magasabb, mint a Galaxy S20 Ultra 1400 nitje. A Samsung 3 000 000:1-re javítja a kijelző kontrasztarányát is.

Olyan pletykák is felmerültek, hogy a Galaxy S21 Ultra támogatni fogja az S tollat. Ugyanakkor nem lesz tartozékként a dobozban, és magában a telefonban sem tudjuk tárolni. A Samsung olyan tokokat szeretne ezzel eladni, amelyek képesek lesznek tárolni az S tollat is.

Viszont egy egész váratlan és kevésbé pozitív meglepetés. Az alap Galaxy S21 műanyag hátlappal rendelkezik. A Galaxy S21 Ultra természetesen üveg hátlapot kap, de nem világos, hogy milyen anyagot fognak használni a Galaxy S21+-hoz, de reméljük nem ugyanúgy műanyagot.

Galaxy S21 és a fényes műanyag – Forrás: OnLeaks

A színek között szerepel a Phantom Pink, az ibolya, a szürke és a fehér a Galaxy S21 esetében, és a Phantom Ezüst, fekete és ibolya a Galaxy S21+ kínálatában. A Galaxy S21 Ultra kezdetben csak Phantom Fekete és ezüst színben lesz kapható.

A Galaxy S21 sorozatot a Samsung új Exynos 2100 processzora fogja üzemeltetni. A lapkakészlet 5G kompatibilis, így valamely modellek biztosan megkapják a képességet, de nem tiszta, hogy az alap S10 is. A Wi-Fi 6-ot a Galaxy S21 és a Galaxy S21+ támogatni fogja, míg a Galaxy S21 Ultra lesz az egyetlen modell, amely támogatja a Wi-Fi 6E-t is. A Galaxy S21 és S21+ 4000 mAh-s és 4800 mAh-s akkumulátort kap, a Galaxy S21 Ultra pedig 5000 mAh-val gazdálkodhat.

A Galaxy S21 és a Galaxy S21+ modellek esetében nem láthatunk nagy javulást a kamerák esetében. Állítólag 12 megapixeles ultraszéles, 12 megapixeles elsődleges és 64 megapixeles teleobjektívvel rendelkeznek. A műszaki specifikációkat nem erősítették meg, de a feltételezések szerint nagyjából ugyanazok lehetnek, mint a Galaxy S20 és az S20+ esetében.

A három zászlóshajó – Forrás: Future

Az S21 Ultra kamerája már érdekesebb. Állítólag a továbbfejlesztett, második generációs 108 megapixeles elsődleges érzékelőt tartalmaz ugyanazzal a 12 megapixeles ultraszéles kamerával, mint testvérei. Jelentős javulás lesz a zoomban is. A várakozásoknak megfelelően a Galaxy S21 Ultra két teleobjektív-érzékelőt tartalmaz – egy 10 megapixelest 3x és egy 10 megapixeles érzékelőt 10x optikai zoommal. Ez lehetőséget ad a Samsungnak arra, hogy visszahozza a 100x-os Space Zoom-ot, amelyet 2020-ban a Galaxy S20 Ultra kivételével más zászlóshajó készülék nem tartalmazott. A Samsung a lézeres autofókuszt is használja a Galaxy S21 Ultra készülékében, így az elődjénél jelentkező fókuszproblémák valószínűleg enyhülni fognak.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ezek a telefonok mennyibe fognak kerülni. Elvileg a Samsung csökkenti a Galaxy S21 sorozat árait, hogy versenyképesebbek legyenek ezekben a világjárvány által uralt nehéz időkben.

Nektek hogy tetszik a Galaxy S21 széria? Vevős?

Forrás: SamMobile
Borító: Forbes

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó