IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Koncepción a Fitbit-gyilkos Apple Watch Fit

Indul végre az Apple Fitness+ és ezzel felvetődik az ötlet egy olyan új Apple Watchra, ami végleg betehetne a Fitbitnek.

Az Apple elindította a Fitness+ szolgáltatását, ami nem az első kísérlete a cégnek a társadalmi fitnesz kiépítése felé, és hatalmas lehetőség arra is, hogy még több órát adjanak el. Az Apple Watch a legkelendőbb okosóra a világon, de még mindig rengeteg olyan ember van, aki vagy hagyományos órát akar viselni, vagy nem akarja új Apple Watchra költeni a pénzt. Az utóbbiak hajlamosak a Fitbitet, vagy egyéb okoskarkötőt választani a jobb ár-érték arány miatt.

A jelenlegi népszerű fitnesz karkötők egyikét sem igazán tervezték iPhone-hoz, és egyikük sem közelíti meg távolról sem az Apple Watch minőségét. Ennek a problémának az orvosolására érkezett egy koncepció, ami az Apple Watch Fit nevet kapta, és lényegében az óra karkötősített verzióját mutatja.

Forrás: 9to5Mac

A hagyományos órák szerelmesei és a fitnesz kedvelői nem akarnak túl nagy vagy túl széleset viselni. Az Apple szűkítheti a Watch SE kialakítását, és vékonyabb sportpántokat kínálhat. A watchOS-t kezdettől fogva kisebb kijelzőkhöz tervezték, és kiderült, hogy egy keskenyebb kijelzőn is jól teljesítene. Nyilvánvalóan lesznek olyan alkalmazások, amelyek nem működnek jól kisebb, keskenyebb kijelzőkön, mint például a Maps sem, de egy megfizethetőbb, egyértelműen fitneszközpontú Apple Watch-nak nincs is szüksége Maps alkalmazásra.

Az Apple összes fitneszalkalmazása remekül mutatna egy keskenyebb eszközön is. A Fitness + is hatalmas siker lehet. A Pelotonhoz hasonló szolgáltatások felzárkóztak ugyan, de a legtöbb ember számára nem érhetőek el túl könnyen. A Fitness+ viszont lehetővé teszi az embereknek, hogy előfizessenek egy szolgáltatásra anélkül, hogy több ezer dolláros gépet vásárolnának. Az okosóra 149 dollárra vagy akár 99 dollárra való csökkentésével az Apple Watch Fit drámai módon megnövelhetné a Fitness + előfizetők számát is, és hozzájárulhatna ahhoz, hogy minél több ember legyen egészségesebb.

Forrás: 9to5Mac

Az Apple Fitness+ természetesen párhuzamosan működik az Apple Musical. Tehát az Apple Watch Fit az Music előfizetői bázisának és az AirPods értékesítésének bővítéséhez is hozzájárulhat. A Watch Fit tartalmazhatná az Apple Music alkalmazást, amely közvetlenül a Wifin keresztül vagy az iPhone készülékéről továbbítaná a zenét.

Forrás: 9to5Mac

Ráadásul a szülők is szívesebben vennének egy 100 dolláros órát a gyerekeiknek, mint egy régebbi Watch 3 vagy 4 modellt, vagy egy új SE-t. Így még jobban kihasználhatná az Apple, hogy az emberek szívesen építenék ki az Apple ökoszisztémát otthon, ha nem lenne egy bizonyos fizetési réteg kiváltsága.

Habár nagyon szeretem a rendes Apple Watch-t, lehet beruháznék egy ilyenre a kényelmesebb dizájn miatt. Ti mit gondoltok?

Forrás és borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó