IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kurta-furta véget ért az Apple és Hyundai önvezető autós tárgyalása

Azután, hogy hetek óta éreznek az önvezető autót érintő különböző információk. Most villám sebességgel elzárták a csapot. Zsákutcába jutott volna az Apple és Hyundai tárgyalássorozata?

A Hyundai merész nyilatkozatot tett a múlt hónapban, amikor megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat az Apple-lel az Apple Car potenciális közös fejlesztéséről. Ezután nem sokkal felülvizsgálták a nyilatkozatot, mondván, az Apple több autógyártóval is tárgyal az önvezető technológiáról, de nincsenek konkrétumok, melyeket meg lehetne osztani.

Különböző források azt sugallták az elmúlt hetekben, hogy az Apple és a Hyundai tárgyalásokat folytattak az Apple Car projektről. Legutóbb a jelentések szerint az Apple a Hyundai leányvállalatával, a Kia Motorsszal működhet együtt egy potenciális 3,6 milliárd dolláros befektetés révén. Egy koreai helyi jelentés azt is pedzegette, hogy a megállapodást még ebben a hónapban akár be is jelenthetik.

Pénteken viszont a Bloomberg már arról számolt be, hogy az Apple behúzta a kéziféket, kicsit berágtak a Hyundai különböző nyilatkozatain. Amit Hyundai és a Kia meg is erősített. A vállalatok nem tárgyalnak az Apple-lel az Apple Car gyártásával kapcsolatban – legalábbis olyan tárgyalások során, melyek eredményét hajlandók is nyilvánosságra hozni.

A nyilatkozatban a Hyundai és a Kia Motors elismerte, hogy „az több céggel is tárgyalnak az önvezető elektromos autók fejlesztéséről”, de még semmi sem végleges. A hír hatására a Hyundai részvényei 8,4%-kal, a Kia részvényei pedig 15,3 -kal estek be.

A Hyundai Motor Co. és leányvállalata, a Kia Motors Corp. közölte, hogy nem folytatnak tárgyalásokat az Apple Inc. céggel az önvezető elektromos jármű kifejlesztésében való együttműködésről, miután beszámoltak arról, hogy a technológiai óriással dolgoztak. A dél-koreai autógyártók több céggel beszéltek az autonóm elektromos autók fejlesztéséről, de döntés nem született.
Bloomberg

Ezen a ponton még mindig nem világos az Apple Car projekt sorsa, ha potenciális partnerről van szó. A japán Nikkei újság arról számolt be, hogy az Apple tárgyalásokat folytat „legalább hat autógyártóval” teljesen elektromos, önvezető autójának gyártásáról.

Végül, függetlenül a Kia és a Hyundai tárgyalásainak állásától, úgy tűnik, hogy az Apple azért csak élesztget valamilyen önvezető autós projektet, amiről már több mint 5 éve pletykálnak. És bár a stratégiákban több váltás is történt az évek során, a mostani jelentések szerint az Apple egy saját önvezető képességekkel rendelkező elektromos autót tervez.

Forrás: Bloomberg

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó