IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Repülőn kapott lángra egy Galaxy A21

Az Alaska Airlines egyik járatát hétfő este evakuálták, miután a gépen lévő okostelefon kigyulladt – írja a The Seattle Times. A seattle-i reptér szóvivője elmondta, hogy a készülék, amely elégett, egy Samsung Galaxy A21 volt.

A szóvivő szerint a telefon a felismerhetetlenségig megégett, de a készüléket birtokló utas birtokában egy A21-es modell volt. Bár a készülék maradványait megnézve nem tudták mindezt megerősíteni. A repülőgép személyzete az akkumulátortároló zsákkal oltotta el a tüzet, de a füst miatt ki kellett vetni az evakuációs csúszdákat. Az okostelefon csak akkor kapott lángra, amikor a gép már leszállt a Seattle-Tacoma repülőtéren. A 128 utast és a személyzet hat tagját busszal szállították a terminálra, súlyos sérülés nem történt.

A Twitteren egy utas, aki a járaton volt, azt mondta, hogy az égő okostelefon olyan volt, mint egy füstgép.

Gyakran előfordulnak elszigetelt esetek, amikor mobiltelefonok gyulladnak ki az akkumulátorral kapcsolatos problémák után, de ebben az esetben a probléma figyelemre méltó lehet, mivel 2016-ban a Samsung kénytelen volt visszahívni a Galaxy Note 7 készülékét felrobbanó akkumulátorok miatt.

Akkoriban több jelentés is érkezett arról, hogy a Note 7 töltés közben felrobbantak vagy kigyulladtak, és a készüléket végül kitiltották az Egyesült Államok összes repülőgépéről és járatáról. Egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a Galaxy A21 esetében hasonló, széles körben elterjedt problémával kellene szembenézni, de fő az óvatosság. 

Borítókép: Samsung

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó