IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Támadnak a mindent leleplező iPhone 13-as tokok

Az iPhone 13 szériához készült tokok képei néhány változást mutatnak az ikonikus okostelefon-sorozat következő iterációjánál. 

Már csak néhány hét választ el minket az iPhone 13 sorozat bemutatásától, amely négy különböző modellből fog állni (iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max). A tokok az Innocenttől származnak, és először a svetapple.sk tette közzé őket. Az iPhone 13 sorozat állítólagos tokjai nagyobb kameramodulokat és vastagabb testeket mutatnak be.

Ha ezek a képek és a hozzájuk tartozó mérések törvényszerűek, akkor az iPhone 13 sorozat kameramoduljai nagyobbak lesznek a tavalyi modellekhez képest, az iPhone 13 minié 3,9 cm átlósan mérve. Ez 8,1%-kal több, mint a tavalyi iPhone 12-es sorozatban használt 3,7 cm-es modul. 

Még nagyobb, 15,4%-os növekedés következik be az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max kameramoduljánál, így a ház mérete a tavalyi iPhone 12 Pro készülékeknél alkalmazott 3,98 cm-ről idén 4,49 cm-re nő. 

Forrás: svetapple.sk

Mindegyik 2021-es modell a Sensor-Shift technológiát használja majd a videók stabilizálására és az egyes felhasználók remegő kezének ellensúlyozására. Az OIS-szel ellentétben, amely a lencsét úgy állítja be, hogy kiegyenlítse a remegést, a Sensor-Shift az érzékelőt úgy állítja be, hogy jobb stabilizációt biztosítson. Ming-Chi Kuo úgy látja, hogy a 13 Pro modellek továbbfejlesztett Ultra-wide kamerákat kínálnak, amelyek autofókuszával öt helyett hat elemet használnak.

A tokok is 0,2 mm-rel vastagabbak. Nem meglepő, hogy a 2021-es iPhone 13-as sorozat várhatóan kicsit vaskosabb lesz a tavalyi modelleknél. A várhatóan ProMotion 120 Hz-es frissítési frekvenciájú kijelzővel, valamint az 5G támogatásával az akkumulátor kapacitása nagyon fontos, és a további körméret erősen arra utal, hogy a 2021-es iPhone modellek akkumulátorának mérete szépen megugrik. 

Az iPhone 13 Pro Max lehet az első olyan iPhone, amely 4000 mAh-nál nagyobb kapacitású akkumulátorral rajtol. 435 2mAh lesz a pletykák szerint az idei csúcskészülék akkumulátorának kapacitása, ami 18%-kal nagyobb az iPhone 12 Pro Max 3687mAh-s akkumulátorához képest. Az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 a pletykák szerint egyaránt 3095 mAh-s akkumulátorral lesz felszerelve, ami 10%-kal több az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro modellekben használt 2815 mAh-s akkumulátorokhoz képest. Végül pedig az iPhone 12 mini 2227 mAh-s akkumulátora 8%-kal 2409 mAh-ra emelkedik az iPhone 13 mini esetében, mondják a legfrissebb kiszivárgott infók.

Forrás: svetapple.sk

Tehát igen, a kissé vastagabb tokok pozitív jelnek számítanak azok számára, akik szeretik a nagy akkumulátorokat. A tokokból az is kiderül, hogy a bekapcsoló és a hangerőszabályzó gombok negyed hüvelykkel lejjebb kerülnek. A svetapple.sk. szerint pedig a notch az iPhone 12-es vonal 3,45 cm-ről 2,57 cm-re csökken a készülő modellekben. Ez több mint 25%-os csökkenést jelent.

Ami segíthet csökkenteni az általában a gyorsabb frissítési sebességgel járó nagy energiafogyasztást, az az LTPO technológia, amely lehetővé teszi, hogy a képernyőn található tartalomtól függően a másodpercenkénti 120 frissítés csúcsértékéről csökkenjen a sebesség. Például a lenyűgöző animációkat tartalmazó videojátékot játszó iPhone 13 felhasználók esetében a képernyő frissítése valószínűleg 120 Hz-en fog történni. Másrészt, ha ugyanez a felhasználó egy e-mailt vagy szöveget olvas, akkor ez a statikus tartalom csökkenti a frissítési sebességet, és kíméli a készülék akkumulátorának élettartamát.

Az iPhone 13-as sorozat lesz az Apple első olyan készüléke, amely a ProMotion kijelzőket alkalmazza. Az Apple már alkalmazott 120 Hz-es ProMotion képernyőket a csúcsmodell iPad Prókban. A cupertinóiaknak tényleg nem volt más választása, mint a 120 Hz-es képfrissítési frekvencia debütálása az új iPhone modelleken, mivel az Android telefonokon már 90Hz, 120Hz és ennél magasabb képfrissítési frekvenciákat is láthattunk.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó