IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Lehet, hogy nem minden töltővel kompatibilis az iPad Pro Magic Keyboardja?

A 2020-as iPad Próhoz elérhető valóban mágikus kiegészítő, a Magic Keyboard két újítással is rendelkezik áramellátás terén. Egyrészt már nem az iPadből szívja el a kakaót, másrészt csatlakozott az USB-C töltős eszközök sorába.

Sőt, az iPaded még töltheted is a billentyűzeten keresztül, így az iPad saját USB-C csatlakozójába például csatlakoztathatsz egy külső meghajtót is. Kifejezetten dicsérendő termék design elképzelés.

Forrás: MacRumors

Azonban az már kevésbé jó, hogy több felhasználó sem tudta kihasználni a pass-through charging névre hallgató technológia előnyeit, mert az általuk használt töltőkábellel egyszerűen nem vett fel töltést a billentyűzet.

A MacRumors egyik olvasója jelentette először a hibát:

Másnak is van gondja az új MK pass-through töltésével? Megpróbáltam már három különböző USB-C kábelt és minden esetben a „Nem tölt” jelzést kaptam az aksi ikonja mellet… Vagy egy órát lógtam a telefonon az Apple Supporttal, míg elmagyaráztam nekik a problémám és egyelőre úgy tűnik hardveres a probléma, úgyhogy hamarosan felveszik tőlem a terméket és küldenek egy újat hibás eszköz címszó alatt.

A hibát a MacRumors is megerősítette, ők sem tudták tölteni az iPad Prójukat a Magic Keyboardon keresztül Anker PowerPort Atom töltőfejet használva. Másoknak pedig Mophie kiegészítőkkel sem működött a töltés.

Mi is megerősítjük (a MacRumors – a szerk.), hogy mi sem tudtuk tölteni az iPad Prót az Apple hivatalos USB-C kábelével és Anker Power Port Atom töltőfejet használva. Amikor megpróbáltunk tölteni a Magic Keyboard portjával, az iPad nem vesz fel töltést és fel-le kapcsolódó töltő hangot ad folyamatosan.

Az egyelőre még nem tiszta, hogy a problémát maga a Magic Keyboard okozza, vagy a nem hivatalos Apple töltőkkel van a gond. De a tapasztaltak alapján mi úgy tippelnénk, hogy nem a töltőkben kéne keresni a hibát…

Forrás: MacRumors

Borítókép: iMore

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó