IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új firmware frissítést kapott a 2. generációs AirPods

Alig egy héttel az AirPods Pro frissítése után ugyanaz a firmware elérhetővé vált a második generációs AirPodsok számára is, ezzel 2D15-re frissítve az eddigi 2A364-es és 2C54-es verziót.

Bár azt a vállalat nem tette világossá és egyértelművé, hogy a frissített firmware-ben mi is az újdonság, az elmúlt hét visszajelzései alapján az AirPods Pro tulajdonosok vegyes visszajelzéseket adtak. Van, aki szerint javította az ANC-t (Active Noise Cancellation), azonban mások semmilyen kézzelfogható változást nem vettek észre.

És mivel a második generációs AirPods nem rendelkezik ANC funkcióval, még ködösebb a kép, hogy pontosan mi is lehet a frissítésben. A legtöbb esetben az AirPodsok frissített vezérlője teljesítménybeli javulást és hibajavításokat tartalmaznak. Ebben az esetben nagy a valószínűsége, hogy egy olyan bugot foltoz be a, amiért korábban több AirPodsot is cseréltek azonnal.

A fülhallgatód firmware verziójának lekérdezéséhez csatlakoztasd a fülest a telefonodhoz (nyisd fel a tokot) és látogasd meg a Beállítások > Általános > Infó menüpontot, ahol megtalálhatod az AirPodsod és annak adatait. Ha a 2D15-öt látod akkor te is a legfrissebb verzióval rendelkezel.

Arra még nem született pontos instrukció, hogy hogyan is kell firmware-t frissíteni, a gyakorlatban eddig a telefonhoz csatlakoztatás, zene lejátszás, majd tokba visszahelyezés és töltőre felrakással többé-kevésbé elő lehetett segíteni az új verzió telepítését. De nem 100%-os a módszer.

Neked jött elő mostanában olyan bug az AirPodsodban, amihez jól jönne egy frissítés?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó