IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új firmware frissítést kapott a 2. generációs AirPods

Alig egy héttel az AirPods Pro frissítése után ugyanaz a firmware elérhetővé vált a második generációs AirPodsok számára is, ezzel 2D15-re frissítve az eddigi 2A364-es és 2C54-es verziót.

Bár azt a vállalat nem tette világossá és egyértelművé, hogy a frissített firmware-ben mi is az újdonság, az elmúlt hét visszajelzései alapján az AirPods Pro tulajdonosok vegyes visszajelzéseket adtak. Van, aki szerint javította az ANC-t (Active Noise Cancellation), azonban mások semmilyen kézzelfogható változást nem vettek észre.

És mivel a második generációs AirPods nem rendelkezik ANC funkcióval, még ködösebb a kép, hogy pontosan mi is lehet a frissítésben. A legtöbb esetben az AirPodsok frissített vezérlője teljesítménybeli javulást és hibajavításokat tartalmaznak. Ebben az esetben nagy a valószínűsége, hogy egy olyan bugot foltoz be a, amiért korábban több AirPodsot is cseréltek azonnal.

A fülhallgatód firmware verziójának lekérdezéséhez csatlakoztasd a fülest a telefonodhoz (nyisd fel a tokot) és látogasd meg a Beállítások > Általános > Infó menüpontot, ahol megtalálhatod az AirPodsod és annak adatait. Ha a 2D15-öt látod akkor te is a legfrissebb verzióval rendelkezel.

Arra még nem született pontos instrukció, hogy hogyan is kell firmware-t frissíteni, a gyakorlatban eddig a telefonhoz csatlakoztatás, zene lejátszás, majd tokba visszahelyezés és töltőre felrakással többé-kevésbé elő lehetett segíteni az új verzió telepítését. De nem 100%-os a módszer.

Neked jött elő mostanában olyan bug az AirPodsodban, amihez jól jönne egy frissítés?

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Érkeznek az Apple Far Out eseményének legnagyobb bejelentései

Anikó