IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Már iPad alkatrészekkel szerelik az iPhone 12 Prókat

A Nikkei Asia álláspontja szerint már az iPhone 12 és 12 Pro indulását megelőző hosszú várakozási idő közepette az Apple állítólag hatalmas megrendeléseket adott le iPhone-okra, azok alkatrészeire és jelenleg iPad alkatrészekkel próbálják pótolni a hiányt.

Úgy tűnik, különösen az iPhone 12 Pro iránt magasabb jóval a kereslet, mint várták, ráadásul az egyes alkatrészek, chipek és LiDAR komponensek ellátási korlátai is nehezítik a szituációt.

Ennek megoldására az Apple feltehetően átcsoportosítja az iPad modellekben használt és iPhone-okba is beillő alkatrészeket az iPhone 12 Próhoz annak érdekében, hogy kordában tarthassák a hiányt. Ez körülbelül kétmillió iPad alkatrészt jelent, ami teljesen boríthatta az Apple terveit erre az évre.

Hogy minimálisan kompenzálják a hiányt és késést, a Nikkei Asia jelentése szerint a vállalat arra kérte beszállítói partnereit, hogy készítsenek több mint 20 millió iPhone 11, SE és XR modellt, hogy lépést tudjanak tartani a karácsonyi szezon még inkább megnövekedett keresletével.

Ez kb. az idei összes megrendelés negyedét teszi ki, ami becslések szeirnt 75-80 millió darab eladott iPhone-t jelenthet. A Nikkei Asia szerint az iPhone 11 és SE rendelések megközelítőleg 10 millió darabot tehetnek ki, ami sokkal magasabb a várakozásoknál.

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó