IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt vannak az első iPhone 12 mini és Pro Max videók

A legkisebb és a legnagyobb modell előrendelésének indulásával néhány híroldal máris megosztotta az első benyomásokat.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az elmúlt hetekben az összes népszerűbb videós, majd szép lassan a hétköznapi vásárlók is elárasztották a YouTube-ot az iPhone-tesztjeikkel. A késleltetett megjelenés miatt viszont eddig csak az alap iPhone 12-nek és az iPhone 12 Prónak szóltak a fanfárok, a legkisebb mini és Pro Max egyelőre nem juthatott el a közönséghez, mivel az előrendelés hivatalosan csak ma indult.

Így aztán csak most láthatjuk először hús-vér (üveg-alu/acél) valójukban az idei felhozatal Dávidját és Góliátját. A leggyorsabban a The Verge, az Engadget, és a CNET reagált, a cikk írásakor egyelőre csak az ő anyagaik érhetők el. Fontos megjegyezni, hogy ezek még nem átfogó tesztek, pusztán az első benyomásokra koncentrálnak.

Mivel a 12 mini specifikációi megegyeznek a normál iPhone 12-vel, ezért a legérdekesebb kérdés természetesen a mérete, hogy mégis milyennek érződik a legkisebb almás mobil a kézben. A Verge ezzel kapcsolatban arról számolt be, hogy kifejezetten „fura” az élmény, viszont azt is megjegyzik, hogy az iPhone-ok kezelése évek óta nem volt ilyen kényelmes. A CNET újságírója pedig még az átlagos méretű kezében is „hihetetlenül kicsinek” érezte a 12 minit, ami szerinte kiválóan szemlélteti, hogy mennyire hozzászoktunk az óriási telefonokhoz.  

Ami pedig a Pro Maxet illeti, a méret itt is érdekes kérdés, hiszen ez az Apple valaha készült legnagyobb telefonja. A 2018-ban bemutatott XS Max és az utód 11 Pro Max ugyanis „csak” 6,5 hüvelykes volt, míg a legújabb generáció már 6,7 hüvelykes kijelzőt kínál. A Verge szerint ez is hozza a szörfdeszka-érzést, ám önmagában nézve az arányai miatt nem tűnik hatalmasnak, csak a kisebb modellt mellé helyezve tudatosodik az emberben a valós nagysága.

Ezek persze csak az első fecskék, mélyrehatóbb tesztek a következő hetek során várhatók. A mini esetében fontos megválaszolandó kérdés például az üzemidő, hiszen az idei modellek közül ebbe került a legkisebb aksi, 2227 mAh-ás, szemben a normál iPhone 12 2815 mAh-s telepével. A Pro Max esetében pedig az akkumulátoron (3687 mAh) túl a kamerára is érdemes lesz odafigyelni, hiszen a csúcsmodell nagyobb szenzort kapott, így gyenge megvilágításnál elvileg jobb teljesítményt nyújt majd,  illetve az optikai zoomban is lepipálja a normál 12 Prót.

Forrás: 9to5Mac

Borítókép: Hyperbeast

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent az iOS 16

Anikó

Az iPhone XR-re hajazhat az új SE

Anikó

Végre visszatért a töltöttség százalékos kijelzése az iPhone-okon, de miért így?!

Anikó