IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Már úton lehet az Apple Watchos vércukormérő funkció

A Rockley Photonics brit startup cég Értékpapír- és tőzsdebizottsági (SEC) bejelentése jelentős kapcsolatról árulkodott az Apple-lel, amely akár már 2022-ben vércukorszint-ellenőrző funkciókat hozhat az Apple Watchba.

A Rockley Photonics egy olyan brit székhelyű vállalat, amely infravörös fényt használó szenzorokat tervez az emberek vérének megfigyelésére. A szenzorok állítólag képesek olyan alakos elemek megfigyelésére, amelyek általában orvosi vagy speciális berendezésekkel lehetségesek, beleértve a vércukorszint és az alkoholszint monitorozását.

Egy SEC-bejegyzésben, amelyről először a brit Telegraph számolt be, a Rockley a New York-i tőzsdére készül, és részleteket árult el pénzügyi kapcsolatairól. A dokumentum szerint az Apple-t a “néhány nagy ügyfél” egyikeként azonosítják.

A Rockley azt állítja, hogy a kapcsolatai közt szereplő két legnagyobb ügyfél 2020-ban a cég bevételének 100%-át, 2019-ben pedig 99,6%-át adta. Bár nem világos, hogy az Apple a cég legnagyobb vagy második legnagyobb ügyfele, nagyon valószínűnek tűnik, hogy az Apple érdeklődése a szenzorok és a termékek fejlesztése iránt, valamint a bejelentésben való megemlítése egyenértékű lehet azzal, hogy a startup egyik fő ügyfele.

A cégnek állítólag folyamatos “beszállítói és fejlesztési megállapodása” van a vállalttal, amelyre várhatóan továbbra is támaszkodni fog. Bevételeinek nagy része szintén a jövőbeli termékekkel kapcsolatos fejlesztési munkákért járó mérnöki díjakból származik.

Rockley Photonics gains new investor for optics-based silicon | The Burn-In
Forrás: Rockley

A Rockley vezérigazgatója, Andrew Rickman elmondta, hogy várakozásai szerint a cég által kifejlesztett technológia 2022-re már fogyasztói termékekben is megjelenik majd, bár arról nem kívánt nyilatkozni, hogy ez az Apple-t is érinti-e majd.

Az Apple-ről már régóta pletykálták, hogy dolgozik azon, hogyan lehetne az Apple Watchot vércukorszint-monitorozással kiegészíteni, és ez az Apple Watch Series 7-ben akár meg is valósulhat. Az Apple olyan alkatrészekre vonatkozó szabadalmi kérelmeken is dolgozik, amelyekkel a vérvétel helyett a bőrön keresztül lehetne monitorozni a glükózszintet.

Forrás: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó