IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Két év múlva jöhet a 8”-es hajtogathatós iPhone

Az Apple azon dolgozik, hogy 2023-ban piacra dobjon egy összehajtható iPhone-t 8”-es QHD+ hajlékony OLED kijelzővel, jelentette Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője a MacRumors által látott, befektetőknek szóló jegyzetében.

Legfrissebb iparági információk alapján nagyon úgy tűnik, hogy az Apple valószínűleg 2023-ban mutathatja be az összehajtható iPhone-t 8”-es QHD+ hajlékony OLED kijelzővel. Melyeket az SDC szolgáltat, mint kizárólagos kijelzőszállító és a Samsung Foundry DDI öntödei gyárthatnak. 

Az Apple által felállított kapacitásterv alapján azt prognosztizálják, hogy az összehajtható iPhone-eladások 2023-ban elérik a 15-20 millió darabot. Egyben az a hír járja, hogy az összehajtható iPhone a TPK ezüst nanodrótos érintésérzékelős megoldását fogja alkalmazni, mivel annak számos előnye van az SDC Y-Octa technológiájával szemben.

Forrás: 9to5Mac

Kuo azt jósolja, hogy az összehajtható okostelefonok minden nagyobb okostelefon-márka számára “kötelezően” követendő trenddé válnak, és ezek a készülékek hozzák majd el a csúcskategóriás modellek következő szuperciklusát. Egyben úgy véli, hogy az Apple jó helyzetben van ahhoz, hogy az összehajtható készülék-verseny “legnagyobb nyertese” legyen. Kuo szerint az Apple 2023-ban valóban le is szállíthatja az ígért 15-20 millió összehajtható iPhone-t.

Jelenleg az összehajtható okostelefonok elsődleges célja az okostelefonok és táblagépek integrálása. A jövőben pedig elmosódhatnak az okostelefonok, a táblagépek és a laptopok közötti határok. Termékeken átívelő ökoszisztémáival és hardvertervezési előnyeivel az Apple lehet a legnagyobb nyertese az új összecsukható készüléktrendnek.

Kuo úgy véli, hogy a közelgő iPhone ezüst nanodrótos érintésmegoldást alkalmaz majd a készülék kijelzőjén, ami “hosszú távú versenyelőnyt” jelent majd az Apple számára az összehajtható készülékek piacán. Erre a kijelzőtechnológiára a jövőbeli készülékekhez lesz szükség, amelyek nem csak egy hajtást támogatnak.

Olyan érintéstechnológiára lesz szükség, amely többszörös összehajtást vagy feltekerést tesznek lehetővé és közepes vagy nagyméretű kijelzőt tartogatnak. A fenti specifikációk előnyeit összehasonlítva az ezüst nanodrót hasonló vagy jobb, mint az SDC Y-Octa megoldása.

Forrás: AppleInsider

Kuo szerint az Apple már most is ezüst nanodrótot használ a HomePod érintőképernyőjéhez, ami lehetővé teszi az Apple számára, hogy kis volumenű gyártással, alacsonyabb költséggel testre szabja a technológiát.

Nem ez az első alkalom, hogy Kuótól hallunk pletykákat egy összehajtható iPhone-ról. Még márciusban az elemző azt mondta, hogy az Apple 2023-ban tervezheti egy 7,5-8”-es kijelzővel rendelkező összehajtható iPhone piacra dobását, bár akkor Kuo azt mondta, hogy ez a piacra dobási ütemterv attól függ, hogy az Apple megoldja-e a “kulcsfontosságú technológiai és tömeggyártási kérdéseket”.

Forrás: 9to5Mac

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó