IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Másfél évente új Apple Silicon chipek? Jöhet!

A tajvani Commercial Times új jelentése szerint az Apple azt tervezi, hogy az iPhone és az Apple Watch éves frissítési ciklusához képest 18 havonta frissíti az Apple Silicon chipjeit.

A jelentés, amely nagyrészt a korábban közölt információkat idézi, azt írja, hogy iparági források az Apple szilíciumchipek 18 hónapos frissítési ciklusa felé mutatnak. Ezzel együtt a jelentés azt állítja, hogy az Apple Silicon következő generációja, az M2 2022 második felében jelenik meg, és a Staten kódnevet kapja, az M2 Pro és M2 Max chipek pedig 2023 első felében várhatóak. A jelentés gépi fordítása így szól:

Az ellátási lánc iparági forrásai szerint az Apple Silicon a jövőben 18 havonta frissül majd. Az Apple 2022 második felében először a Staten kódnevű M2 processzort, 2023 első felében pedig a Rhodes kódnevű új M2X processzorarchitektúrát dobja piacra, és a különböző grafikus magoknak megfelelően két processzort, például az M2 Pro és az M2 Max processzorokat adja ki. Az Apple M2 sorozatú processzorai mind a 4 nanométeres eljárást használják, és 18 hónapos ciklus után frissülnek az M3 sorozatú processzorokra. Várhatóan ezek tömeggyártása a TSMC 3 nanométeres eljárásával történik majd.

Mielőtt az Apple áttért az Apple Siliconra, a vállalatnak az Intelre kellett támaszkodnia az innováció és az új chipek gyártása terén. Az Intel időzítése és az új processzorok létrehozásának képessége tényező volt az új Mac számítógépek időzítésében. Most azonban, hogy az Apple birtokolja a Mac teljes vertikális stackjét, olyan gyakran frissítheti számítógépeit és chipjeit, amilyen gyakran szükségesnek ítéli. A vásárlók még ezzel a plusz szabadsággal együtt sem frissítik olyan gyakran a Macjeiket, mint az iPhone-jukat vagy az Apple Watchukat, így logikus a ritkább frissítési ciklus.

Az Apple 2020 novemberében jelentette be az M1-et, az első Apple Silicon chipet, majd kevesebb mint egy évvel később, idén októberben az M1 Pro és M1 Max modellekkel bővítette az M1 családot. Hasonló forgatókönyv várható 2022-re is, a mai jelentés szerint először az M2, majd 2023 első felében az M2 Pro és az M2 Max fog megjelenni.

Mivel az év vége egyre közelebb kúszik hozzánk, már nem kell sokat várnunk az Apple következő Mac-generációjára. A pletykák szerint egy új 27 hüvelykes iMac miniLED kijelzővel, új dizájnnal és ProMotion támogatással 2022 tavaszán jelenik meg, az év második felében pedig egy új, áttervezett MacBook Air várható.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó