IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még a hónapban jöhet a Samsung One UI 3.0

Már több mint három hónap eltelt azóta, hogy a Samsung először bejelentette az Android 11 alapú One UI 3.0 szoftverének érkezését. Azóta jött már három publikus béta, most pedig a koreai óriás a hónapban végre végleges verziót villanthat. 

A Samsung weboldalán felbukkant apróbetűs rész alapján már akár a hónapban (vagy persze készüléktől és szolgáltatótól függően később) el is kezdhetik a készülékek a frissítést. Feltételezhetően először a Galaxy S20, majd a Note20 szériák kaphatják meg a frissítést. De a One UI oldala említi a Galaxy Foldot, Galaxy Tab S7-et és a Galaxy Z Fold 2-t is. Aztán jöhet majd minden más…

Forrás: Samsung

A One UI 3.0 egyik legfontosabb újítása a Quick Settings menü paneljének és az értesítési központ megújítása. Változik a média irányító widget is, aminek köszönhetően sokkal egyszerűbb lesz váltani az egyik lejátszók és hang kimeneti csatornák közt. A Lock Screenen található widgetek is változnak, a Dynamic Lock Screen funkcióval még a háttérképek is automatikusan változhatnak. 

A Galaxy Foldban, Z Fold 2-ben és Tab S7-ben elérhető Multi-Active Window funkció is új lehetőségeket tartogat, hogy még könnyebb legyen a szimultán feladatvégzés. Lesz Dual Preview és Rear Cam Selfie lehetőség, ami már eddig is elérhető volt a Galaxy Z Fold 2-ben, de most már jön a sima Foldba is. Emellett elérhetőek lesznek a teljesképernyős videóhívások és AR Emoji maszkok is.

Forrás: Samsung

A View Adjustment funkció segítségével tabletszerű többablakos megjelenés is elérhetővé válik a Z Fold 2-vel. 

A pontos changelogot a képre kattintva nagyban is megtekinthetitek. 

Forrás és borítókép: Samsung

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó