IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még meg sem jelent az iPhone 12, már a 13-ról is érkeznek a hírek

A múlt héten már volt egy hosszabb eszmefuttatásunk arról, hogy van-e szükség a szivárogtatókra és hogy jó-e, hogy előre tudunk mindent a még meg sem jelent készülékekről. Most már egészen odáig fajult a helyzet, hogy nem elég a soron következő iPhone-okról regélni, már a jövő évi felhozatalt is találgatni lehet.

Most a Fudge névre hallgató, @choco_bit Twitter felhasználó lőtt be néhány újdonságot a iPhone-ok legújabbnál is újabb szériájáról. Egészen pontosan az iPhone 13 kamerakiosztásáról.

A kiszivárgott sematikus ábra egy négy kameralencséből álló elrendezést sejtet:

  • egy 64 MP-es széles látószögű kamera 1x-es optikai és 6x-os digitális zommal
  • egy 40 MP-es telefontó lencse 3-5x-ös optikai és 15-20x-os digitális zoommal
  • egy 64 MP-es anamorfikus lencse 2.1:1-es videofelvételekhez
  • egy 40 MP-es ultra-széles látószögű lencse reverz optikai zommal
  • egy LiDAR 4.0-s szenzor

Még maga a szivárogtató szerint is jó sok kérdőjellel kell kezelni ezt az információt. Elég sok víz folyik még le a Dunán ahhoz, hogy bármi ilyesmire nagyobb tétben fogadjon az ember.

Az biztos, hogy az Apple már jóval előre megtervezi ezeket a dolgokat, így a legbelsőbb berkekben biztosan van, aki tudja mit is rejtenek pontosan az iPhone 13-as széria tervei. De a végső designig és kialakításig még nagyon sok lépés van hátra.

Korábban már hírforrások is pedzegették már, hogy az iPhone 13 kamerája merőben különbözni fog az iPhone 11-ben található kiosztástól. Ami valahol teljesen jogos feltételezés. Azon kívül, hogy a kamerák számával és tudásával sakkoznak, maximum az okozhatna meglepetést, ha sajtpapír méretűre hajtogatott készüléket dobnának piacra. Eléggé kimaxoltuk mostanában a technikai lehetőségeket.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó