IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még nehezebb lesz kikerülni a macOS frissítéseket

Az Apple egyértelmű szándéka, hogy mindenkit a lehető legfrissebb operációs rendszeren tartson, ezért most egy középhaladó technikát is kivesznek a kicselezési lehetőségekből.

Ha valamiben feketeöves vagyok, az az Apple frissítésein a snooze gomb megnyomása. Igen, nagyon fontos, hogy az iOS és macOS frissítéseket megírjuk nektek, amint kijönnek, de közben valójában hónapokig képes vagyok régebbi verzión futni, mondván csak ne most álljon 2-3 percig a gép…

Apropó valaki tudja, hogyan szabadulhatnék meg ettől a telepíthetetlen iLife Support frissítéstől? – Anikó

Persze nem feltétlen a lustaság vagy a türelmetlenség lehet amögött, hogy valaki szeretné egy régebbi verzión tartani gépét. Vannak, akik olyan szoftvereket használnak, amik talán akadhatnak frissítésekkel, vagy egyszerűen szeretnek egy biztonságosnak vélt verzión maradni. És hát lássuk be, a frissítésre figyelmeztető ablak kifejezetten idegesítőre lett tervezve, célját pedig ügyesen látja el.

Eddig volt egy lehetőség, ha ezt a popupot le akartad lőni. A Terminalban tudtál megadni egy softwareupdate –ignore parancsot, ami teljesen kilőtte a figyelmeztetést. Mostantól azonban a parancssor beütése után az alábbi szöveg fogad:

A szoftverfrissítések ignorálása elavult. Az egyes frissítések ignorálásának lehetősége a macOS egy következő frissítésével megszűnik.

Egész pontosan a macOS eheti, 10.15.5 verziószámú frissítése után szűnik meg ez a lehetőség, vagyis a 2020-003-as sorszámú biztonsági frissítés után. Utóbbi a lényeg, ez ugyanis érinti a Mojave és a High Sierra alatt futó Maceket is. A közlemény szerint ez a főverzió frissítéseket érinti, vagyis az apróbb frissítések esetén még akár működhet is.

Az Apple célja egyértelmű, és mivel a jövőkép egy egységes platform az összes eszköz számára (iPhone, iPad, Mac), így elfogadható az átlagos userek számára. Azért így is lesznek, akik szívják érte majd a foguk. A Terminalt általában nem az egyszerű felhasználók állítgatják maguknak, így azért kár, hogy a haladó szinten sem engedi már ezt a lehetőséget a vállalat.

Forrás: Apple

Te milyen gyakran szoktad frissíteni a készülékeid? Egyből, amint lehet? Vagy sokáig halasztod?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó