IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még mindig virtuális lehet a WWDC, a Google pedig abbahagyja böngészős ad trackinget

Az Apple még mindig nem tart személyesen látogatható eseményt

Ezen a héten számos, nagy horderejű, idén tavaszra és nyárra tervezett konferenciát kellett lemondani a még mindig dúló koronavírus járvány miatt. Épp ezért, az idei fejlesztői konferencia is marad a „már jól bevált” online formátumban.

A San Diego Comic-Con, az E3 és az Anime Expo – az összes kaliforniai esemény – a héten hivatalosan lemondta a hagyományos rendezvény megtartásának tervét a közbiztonság miatt. A tipikusan nagy összejövetelek, amelyek több százezer embert vonzanak gyorsan igazi vírusos gócpontokká válhatnak.

Forrás: The Verge

Már az iPad miniből is lehet Pro?

Egy egészen felületes jelentés azt sugallta, hogy az Apple iPad mini Prón dolgozhat. Bár ezt az információt meglehetősen szkeptikusan kell kezelni, egy új koncepció szépen vázolja, hogyan nézne ki az egy iPad Pro stílusú iPad mini.

Javulhat az iPhone 13 Pro kamerája

A DigiTimes által idézett források szerint az idén várhatóan az iPhone 13 Pro és a Pro Max továbbfejlesztett ultraszéles lencsével rendelkezik majd, érzékelőeltolásos képstabilizátorral és autofókusszal kiegészítve.

Forrás: Digitimes

Itt az „első” Apple Siliconos iMac

Míg az Apple-nél valamikor idénre várjuk az első Apple Silicon alapú iMac érkezését, egy YouTuber, Luke Miani saját kezébe vette a dolgot. Egy új videóban bemutatja, hogyan készítette el saját Apple Siliconos gépét, ami kívül iMac, belül M1-es Mac mini.

Fényes külsővel és új heggyel érkezhet a következő generációs Apple Pencil

Állítólag egy harmadik generációs Apple Pencilt ábrázoló képeket osztott meg Twitteren a “Mr. White” néven ismert szivárogtató.

Úgy tűnik, hogy az állítólagos új Apple Pencil nagyon hasonló kialakítású lehet, mint a jelenlegi, második generációs ceruza, mely rövidebb és induktciós módon töltődik az iPad oldalán. A frissített Apple Pencil‌ fényes felületű lehet, hasonlóan az első generációs ‌Apple Pencilhez‌ vagy az AirPodsokhoz.

A másik figyelemre méltó különbség a ceruza hegye. Az első és második generációs ‌Apple Pencil‌ kicsi, felcsavarható hegyekkel rendelkezik, amelyek kopás esetén könnyen cserélhetők. Úgy tűnik, hogy a frissített modell lényegesen nagyobb hegykomponenssel érkezhet, aminek sokkal hosszabb szakasza csavarodik magába a ceruzába.

Forrás: Twitter

Új Nintendo Switch érkezhet Samsung OLED kijelzővel

Nintendo will reportedly launch updated Switch console with larger Samsung OLED screen

A Bloomberg jelentése szerint a Samsung Display Co. megkezdi az OLED panelek sorozatgyártását egy új készülő Nintendo Switch modellhez, amely nagyobb képernyővel érkezik. A jelenlegi Switch modell 6,2”-es 16:9 720p kijelzővel, a Switch Lite pedig egy 5,5”-es panellal van felszerelve. 

Anonim források szerint a Samsung júniusban kezdi meg ezeknek a paneleknek a gyártását, amelynek kezdeti volumene havonta egymillió egység lehet.

Forrás: Bloomberg

A Google többet nem használja fel a böngészési előzményeinket

David Temkin, a Google termékmenedzsment és hirdetési adatvédelmi igazgatójának blogbejegyzése szerint a vállalat leállítja böngészési előzményeink felhasználását hirdetéskövetési célokra. 

Ezen túlmenően a vállalat végül abbahagyja az olyan eszközök fejlesztését, mely nyomon követésére szolgál az összes termékben. Ez magában foglalná a Google számtalan szolgáltatását, valamint elméletileg az Android rendszer egészét.

Forrás: Google Blog

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó