IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkezett a személyes összefoglaló Sirihez

Az iOS új frissítésével megérkezett a HomePod tájékoztató funkciója is az iPhone-okra.

Az iOS 14.2 egy új Siri funkcióval érkezett, amit személyes állapotfrissítésnek hívnak. Ez hasonló az Amazon Echo-n elérhető napi tájékoztató funkcióhoz, amelyért már egy ideje vágyakoznak az Apple felhasználói. Mostantól azonban nem csak a HomePod tulajdonosok, de az egyszerű iPhone és iPad használók is élvezhetik.

Annyit kell csak tennünk, hogy megkérdezzük Sirit, hogy mi a frissítésünk (what’s my update). A pontos válasz attól függően változik, hogy Siri szerint mi releváns a számunkra egy adott pillanatban. A személyes frissítés tartalmazhat információkat az időjárásról, a közelgő naptáreseményekről, az utazási időről a Siri által ismert helyekre, közelgő emlékeztetőket, és felolvas nekünk pár érdekesebb hírt is az érdeklődésünk és helyzetünk alapján.

A napi frissítés, egyelőre angolul – Forrás: 9to5Mac

Persze ha nincs teleirogatva a naptárunk mindenféle programokkal, akkor is feltalálja magát, és akkor az időjáráshoz és a hírekről mesél nekünk. A hírszegmens olyan, mint egy mini podcast, körülbelül 2-3 perc hosszú, és megbízható forrásokat idéz. Ez egyébként pontosan ugyanaz a funkció, amit akkor kapunk, ha megkérjük, hogy olvassa fel nekünk a híreket. Ha nem érdekelnek, akkor le is tilthatjuk őket.

A Siri napi frissítési funkcióját először az Apple októberi eseményén jelentették be, a HomePod mini bemutató részeként. Az iOS 14.2 tartalmazza a várva várt Intercom funkciót is. A 99 dolláros HomePod mini holnaptól előrendelhető és november 16-tól szállítják ki őket.

Ti használni fogjátok az új funkciót?

Forrás: 9to5Mac
Borító: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó